Vad är skillnaden mellan allergier och Sinus infektion?

June 15

Den största skillnaden mellan allergier och sinus infektion är att allergier är en inflammatorisk reaktion på allergener (t.ex. pollen), och bihåleinflammation resultatet när det finns en ansamling av bakterier eller svampar i sinus passager. Även kroniska allergier kan leda till sekundära bihåleinflammation, dessa två villkor är helt separata och svara på olika behandlingar. Å andra sidan, ibland behandling av allergier kan hindra bihåleinflammation uppstår. Bihåleinflammation kan förekomma i andra fall, till exempel efter förkylningar eller andra virus, så detta wonâ € t alltid fungerar. Varje tillstånd har dessutom vissa unika symtom som kan göra det lättare att tala om två isär.

De viktigaste symptomen på nasala allergier är klar eller vitt slem som går från näsan, kliande näsa och rinnande ögon. De flesta människor tenderar att återhämta sig från dessa symtom om de komma bort från den felande allergen. Om allergen, som en katt eller krukväxter, förblir närheten, kan människor utveckla kroniska allergier. De kan känna att de har alltid allvarlig överbelastning.

Vad shouldnâ € t kännas är känslan av smärta eller tryck runt ögonen, kinder och panna. Också ovanligt skulle vara någon form av feber. Nasal ansvarsfrihet ska vara vit eller mjölkaktig, och utsläpp som är grönt, grått eller mörkt gul och blir blodigt är inte standard. Dessa symtom tyder bihåleinflammation: tryck, smärta, tjockare färgade slem, och eventuellt feber. Båda tillstånden kan pågå en lång tid, men bihåleinflammation förra mycket längre än övergående allergier.

Förstå skillnaderna mellan allergier och sinus infektion leder till frågor om hur varje behandlas. För korta allergier, kan ingen behandling vara nödvändig. Alternativt, vissa människor med säsongsbunden allergi tar en tillfällig antihistamin, som behövs, om de har betydande pollenexponering. Kroniska allergier i allmänhet bättre behandlas dagligen med läkemedel som kan bidra till att minska inflammatoriska svar. Dessa kan innefatta nässpray eller tablettbehandling.

Behandling av kroniska allergier kan rekommenderas eftersom vissa människor har allergier och sinus infektion samtidigt, eller theyâ € re benägna att infektion när allergisk reaktion ISNA € t under kontroll. Som slem får sitta eller fastnar i bihålorna det kan bli en grogrund för bakterier som streptokocker eller för vissa svampar. Vissa bihåleinflammation undviks genom att minska inflammationen så att förmågan att föda bakterier i bihålorna minskar.

När en sinus infektion inte undviks, kommer det att kräva behandling. De flesta människor har gemensamma bakterieinfektioner och ta antibiotika under några veckor. Vissa människor får svampinfektioner i stället. Dessa är svårare att identifiera, men när diagnosen, kräver de svampdödande medicinering. En annan av skillnaderna mellan allergier och sinus infektion är att någon typ av antihistamin kan ha liten eller ingen effekt på bihåleinflammation, och säkerligen wonâ € t bota sjukdomen. I det omvända, antibiotika eller svampdödande läkemedel don € t tama kroniska allergier.

  • Om en person är fortfarande nära en katt de är allergiska mot, kan den personen utveckla kroniska allergier.
  • Ett tvärsnitt av huvudet inklusive bihålorna.
  • En sinus-infektion karakteriseras av smärta eller tryck runt ögonen, kinderna och pannan.
  • En allergi är en fysisk reaktion på något en person kommer i kontakt med.
  • Rutin rengöring kan bidra till att minska allergenexponering.
  • Pollen exponering leder ofta till sinus allergier.
  • Feber kan följa med en sinus-infektion.