Hur använder jag bensoylperoxid för Acne?

November 13

För att använda bensoylperoxid för akne, bör du först läsa instruktionerna på produkten du använder. Om inte din hudläkare råder dig att använda dessa produkter på ett annat sätt än vad din produktetiketten föreslår, bör du nog följa anvisningarna på förpackningen. I allmänhet är bensoylperoxid grädde brukar appliceras i ett tunt lager över alla områden i ansiktet eller kroppen som är benägna att akne. Innan du använder den, är det viktigt att din hud är ren och torr, och du bör vara försiktig så att produkten inte kommer i kontakt med dina kläder, eftersom det permanent kan bleka det.

När du använder detta läkemedel, bör du först tvätta och torka ansiktet ordentligt. Du kan sedan sprida grädden över ansiktet, och om du är benägna att finnar på ryggen, kan du överväga att tillämpa den på det liksom. Många gör misstaget att använda bensoylperoxid bara på sina befintliga finnar och bortse från andra delar av deras hud. Att sätta det på alla områden av huden som ibland bryter ut, även om det inte finns några finnar närvarande, kan bidra till att förhindra framtida problem.

Om din akne är svår, kanske du vill använda ett annat lager av bensoylperoxid på huden på kvällen innan du somnar. Vissa personer kan få genom med hjälp av krämen bara en gång per dag, men andra människor behöver använda den oftare än så. Du bör vara försiktig för att undvika att få medicinen för nära ögonen, eftersom det allvarligt skulle kunna irritera dem. Det är också viktigt att vara noga med att inte få det på dina kläder eller sängkläder. Om du placerar bensoylperoxid på innan du går till sängs, kanske du vill överväga att använda gamla örngott och lakan, ifall de blir färgade.

I händelse av att du slutar använda bensoylperoxid för akne, kan din akne blossa upp igen. Bensoylperoxid verkar genom att döda bakterier inne i porerna som orsakar akne och även genom att rengöra döda hudceller från dina porer. När du sluta använda det, dessa problem kommer sannolikt att återvända. För vissa människor, svårighetsgraden av akne minskar med tiden när de blir äldre, medan andra människor har problem med acne kontinuerligt under hela sitt vuxna år. Din hudläkare kan nog hjälpa dig att avgöra hur länge du ska fortsätta att använda denna medicinering på huden.

  • Personer med svår akne kan vara till hjälp att tillämpa ett lager av bensoylperoxid till sin hud på natten.
  • Speciellt framtagen ansiktstvätt som innehåller bensoylperoxid används för att minska acne.
  • En hudläkare kan ge råd om det bästa sättet att använda bensoylperoxid för akne.
  • Vissa människor märker sina akne blossar upp efter avslutad bensoylperoxid användning.