Vad är postmenopausal osteoporos?

November 7

Postmenopausal osteoporos är en form av osteoporos som förekommer hos kvinnor efter klimakteriet. Majoriteten av osteoporosfall ses av den medicinska gemenskapen har formen av postmenopausal osteoporos. Denna form av benskörhet kan inte helt förhindras, men det finns vissa steg som kvinnor kan vidta för att minska graden av benförlust efter menopaus, och för att ta hand om sina kroppar under och efter klimakteriet för att minska risken för att utveckla komplikationer i samband med benförlust, såsom frakturer.

Osteoporos inträffar när hastigheten för benresorption överstiger hastigheten för benbildning. Med andra ord, är kroppen bryter ner ben som den brukar ha, men det är inte producerar nytt ben. Som ett resultat, skelettet blir mer porös, och skörare. Osteoporos ökar kraftigt risken för frakturer, och det är svårare att läka efter en fraktur när man har benskörhet, presentera ett dubbelt hot för människor med detta tillstånd.

Människor utvecklar postmenopausal osteoporos eftersom östrogen sjunker andelen efter klimakteriet. Låga östrogennivåer orsakar hastigheten för resorption att öka, vilket kan orsaka osteoporos. Eftersom kvinnor blir äldre, kan de förlora en betydande andel av sin benmassa till benskörhet. Postmenopausal osteoporos kan identifieras under rutinsjukvård, eller i kölvattnet av en fraktur som inte läka ordentligt.

Ett sätt att minska risken för att utveckla postmenopausal osteoporos är att ta kalciumtillskott under hela livet, och att fortsätta komplettera i klimakteriet. Det är viktigt att konsumera kosten kalcium på ett sätt som maximerar absorbering. En läkare kan ge specifika råd om lämplig dos och sätt att konsumera det så att kvinnor kan se till att deras kroppar verkligen komma åt kalcium de tar i tillägg form.

Vikt med motion och träning i allmänhet är också användbara. Vistas aktiva är ett utmärkt sätt att bevara bentätheten, och många vårdcentraler erbjuder klasser särskilt avsedda som seniorer, för kvinnor som tycker att en liten bit av motion vägledning är till hjälp. Hormonbehandling kan också användas för att behandla postmenopausal osteoporos, genom att komplettera hormonnivåer för att hantera de förändringar som kan bidra till benförlust.

Kvinnor som är oroliga för att de är i riskzonen för postmenopausal osteoporos kan ta emot screening genom en läkare. Läkaren kan identifiera mängden benförlust som har inträffat, om någon, och kan ge förslag för att förhindra ytterligare nedbrytning av käkbenet. Kvinnor kan också vill diskutera risken för benskörhet med sin läkare innan uppkomsten av klimakteriet, så att de kan förbereda sig.

  • Kvinnor som fortsätter att ta kalciumtillskott efter klimakteriet har en minskad risk för benskörhet.
  • Postmenopausala kvinnor är mycket mer benägna att utveckla benskörhet än män.
  • En DXA scan kan användas för att mäta bentätheten förlust i de med osteoporos.
  • Osteoporos inträffar när hastigheten för benresorption överstiger hastigheten för benbildning.
  • Viktbärande motion är ett bra sätt att bevara bentätheten.
  • Osteoporos är ett tillstånd som resulterar i försvagade och sköra ben.