Vad är en Kylväska?

November 5

En termisk väska är en isolerad behållare som används för att hålla temperaturkänsliga produkter färska. Dessa typer av väskor används oftast för att säkert leverera mat och medicinska vacciner. Isoleringen i en termisk väska garanterar att både varma och kalla temperaturer bibehålls medan dess innehåll som transporteras.

För att garantera säkerheten, behöver temperaturen på många matvaror hållas konsekvent. När känsliga eller färskvaramatpunkter flyttas mellan olika platser, är en termisk väska en tillfällig källa till temperaturkontroll. Till exempel, pizzaleveranspåsar använder isolering för att hålla maten varm så att den inte kommer att förstöra när kunden får den.

Pizza leverans är en av de branscher som gör tung användning av termisk förpackningar. Eftersom leverans förare kan behöva leta adresser de inte är bekanta med, värmeisoleringen i påsen ser till att kunderna inte kommer att missnöjda med kall mat. Termiska väskor upprätthålla färskhet maten och ge intryck av att det bara togs ut ur ugnen eller mikrovågsugn.

Det inre av en termisk påse innehåller isolering, ofta i form av stoppning gjord av ett metalliskt material. För livsmedel och andra objekt som måste hållas varm, hjälper det metalliska materialet överföra någon flydde värmen tillbaka till sin ursprungskälla. Padding och metalliskt material innehåller också värmet i värmepåsen så länge den förblir stängd. Värmeisoleringen är en tillfällig lösning för att upprätthålla temperaturkontroll och bör inte ersätta långsiktiga lösningar längre, till exempel kylskåp.

Förutom varmhållning, kan värmeisolering också hålla objekt kallt. Färsk och frysta livsmedel samt vacciner, kan behöva hållas vid vissa temperaturer under transport. Is förpackningar kan placeras i värmepåsar för att hjälpa komplettera isoleringen. En isolerad skeppningsbehållaren är en bra lösning för mindre transporter av vacciner eller föda som endast behöver resa korta sträckor.

En annan typ av värmepåsen är tillgänglig för personligt bruk. Några av de lunch påsar eller toton som är tillgängliga för konsumentköp använda värmeisolering. Detta kan komma till hands för personer som vill ta med sig egna luncher till arbete webbplatser, men inte har tillgång till ett kylskåp. Leverans förare som arbetar utanför ett kontor plats och är ständigt mobil normalt hittar isolerade lunch påsar för att vara en stor bekvämlighet.