Hur man kan övervinna Emotionella Hinder för Going Gluten-Free

October 21

Vad händer om du måste gå glutenfri? Vad händer om du precis fått en förödande diagnos eller har upptäckt att du fungerar bättre utan gluten och nu kan du inte föreställa dig hur du ska överleva utan pizza, smörgåsar och kakor?

Det kan vara svårt att tro, men du kan ha en stor social liv med underbar mat som råkar innehålla gluten. Du kan ha roliga familjesemester, kan du äta ute på restauranger och vänners hem, och du kan även ha pizza och kakor. Det är inte slutet på världen om du inte kan äta gluten. Det är början på en underbar framtid, att veta att du kommer att må bättre än någonsin.

Typ "stadier av sorg" - ja sorg - i en sökmotor för att hitta några sätt för att klara den emotionella nedfallet av din situation och nödvändiga förändringar. Sörjande över förlusten av liv som du har känt att det är okej, och det är en process.

Handtag chock och förnekelse och gå glutenfri

Det är normalt att känna chockad när du får en diagnos och plötsligt står inför stora förändringar i ditt liv. Du kan även brottas med förnekelse. Speciellt om du känner dig bra efter ett tag, kanske du börjar tvivla din diagnos eller behovet att förbli glutenfri.

Eller kanske någon annan i ditt liv är den i förnekelse. Hon får inte tro att du verkligen behöver skära gluten ur ditt liv; hon även kan anklaga dig för att vara onödigt hög underhåll. Tyvärr kan du inte ändra andra människor.

Om någon viktig för dig är inte att stödja dig under denna tid av förändring, kanske hon bara outbildade, inte okänslig. Ge henne lite och då för att anpassa sig till tanken på ditt drastiska livsförändring och hur det kan påverka henne.

Även om du har super stödjande människor omkring dig, kan du göra din övergång till glutenfri lite trevligare genom att följa dessa råd:

  • Dela inte alla de skäl som du har hittat att gluten är skadligt. Du kommer att bli en expert på nolltid och kan frestas att berätta allt du vet, särskilt om du har en vän eller släkting som du vet skulle gynnas av en glutenfri diet. Bara låta det gå! Gör dina egna beslut och låta andra göra deras utan dom.
  • Kom ihåg att det är inte allt om dig. Inte monopolisera middag konversationer att prata om din hälsa. Om händelser, måltider och utflykter som inte är inriktade på dig och dina hälsofrågor, kan du bara hitta att dessa obehagliga konfrontationer med okänsliga människor börjar blekna bort.
  • Förvänta inte folk att tillgodose dig. Med ett tillstånd som celiaki eller glutenkänslighet, inte människor alltid tror att du måste vara strikt med ditt matintag. Var beredd på att mata dig själv för en liten stund. De människor som verkligen bryr sig om du kommer så småningom se din beslutsamhet och fånga den.

Acceptera din situation och omfamna glutenfri levande

Acceptans betyder inte att du måste älska din situation, men att du når en punkt om att se det goda i det. När du räkna ut vad ordning på din favorit restauranger, vad man ska äta på fester, och vad man ska laga mat själv som smakar bra och håller dig frisk, kommer sannolikt att må bättre än något som kom innan din nya glutenfria liv.

Du kanske frestas att stänga ner sociala inbjudningar och inte äta mycket av något i början. Försök att motstå att lusten och hålla sätta dig där ute. Kom ihåg att du är på väg till god hälsa, så du är bättre utan gluten. Dessutom utforska nya rätter och ingredienser samtidigt som de blir en bra kock kan vara ganska kul!