Vad är celluliter?

April 16

Ämnet för celluliter är så beklämmande att de flesta kvinnor att det är oftast bara diskuteras i dessa toner bland bästa vänner, bemoaned i dåligt upplysta omklädningsrum under baddräkt-shopping säsong, eller noggrant undersökt över axeln i ens full längd sovrum spegel. Så vad är det, annat än en av de mest avskydda oundviklig i en kvinnas (och några män s) liv? Det är en samling av fett deponeras i den subkutana hudlagret. Den subkutana skiktet innehåller band av bindväv, och när fett och vätskor samlas under den, tjocknar lagret och hårdnar, vilket ger fettet en dimpled utseende.

Så hur skiljer det sig från vanlig kroppsfett? Kroppsfett täcker generellt kroppen i ett tunt, jämnt lager. Det tjänar syftet att isolering och skydd från väder och vind. Celluliter är knölig och skiljer sig från kroppen fett i som inte ger isolering och inlåning sig inom specifika områden - oftast i lår, rumpa, bröst och buk. En vanlig missuppfattning är att endast överviktiga människor har det, och magra människor är immuna mot det.

Det finns flera faktorer som avgör om du kommer att drabbas av celluliter. Vissa människor är genetiskt predisponerade för det, oavsett om de är en storlek 2 eller en storlek 12. Kön är en annan faktor, och kvinnor får den korta änden av pinnen.

Detta leder till nästa bidragande faktor - den postnatala kroppen. Naturligtvis spelar kroppsfett en roll i hur mycket celluliter du gör eller inte har. Kost och motion bidrar också till dess bildande, liksom ålder, rökning, medicinering, traumatisk skada och vattenintag.

En enorm industri har vuxit upp ur vår besatthet av att erövra kampen mot keso, en gemensam eufemism för celluliter. Det finns krämer, mediciner, skor och spabehandlingar tillgängliga som hävdar att minska sitt utseende. Det finns även medicinska behandlingar, såsom fettsugning och mesotherapy, injicering av droger, men de är oftast dyra och endast tillfälligt minska celluliter.

  • Celluliter finns på vissa delar av kroppen, inklusive låren.
  • Det finns inga krämer som faktiskt tar bort eller bli av med celluliter, även om det finns några som hjälper minska sitt utseende genom fyllighet upp den omgivande huden.
  • Bära bantning underkläder kan hjälpa till att minimera uppkomsten av celluliter.