Vad är en stickmaskin?

July 6

En stickmaskin stickat garn automatiskt, efter att ställa in eller programmeras för att sticka ett specifikt mönster. Det sparar tid jämfört med handen stickning, men maskinen knitter måste ändå ägna stor uppmärksamhet åt maskinen, som halkade eller trassliga stygn är vanliga. Garn tjocklek är den enskilt viktigaste faktor när man väljer en stickmaskin.

Om garnet som används i en stickmaskin är för tjock, kommer hakarna som håller och sticka garnet automatiskt delas rakt igenom garnet. När du väljer en maskin måste knitter bestämma vilken typ av trikå det kommer att användas för att göra. Det finns tre typer av stickmaskiner: flat säng för lätta föremål, mitten mätare för mid-weight objekt och skrymmande eller chunky för tunga poster.

En platt säng stickmaskin har små krokar placerade .45 centimeter (4,5 mm) från varandra. Dessa maskiner är bra för Fairisle mönster, kablar och spets. Kan användas baby vikt eller ibland till och med tunnare garn. Den tjockaste garn som oftast kan användas på denna typ är sport eller DK.

En stickmaskin för medel vikt poster producerar plagg som ser mest ut som handen stickning. Krokarna är placerade 0,65 centimeter (6,5 mm) från varandra. Ibland bebis vikt eller chunky garner kan användas, men inte alltid. Vanliga kamgarn, sport, och DK garn brukar fungera bäst, men kolla med tillverkarens anvisningar.

En skrymmande eller chunky stickmaskin har krokar placerade 0,9 centimeter (9mm) från varandra och är perfekt för att göra tunga tröjor. Kablar och Fairisle mönster brukar fungera bra. Sport eller DK är den minsta vikten av garn som ska användas på den här typen av maskin, men fungerar inte på vissa modeller. Skrymmande eller chunky stil garner fungerar bäst.

Även om ingen maskin som hittills kan replikera varje hand stickning stygn, de ger ett snabbt, pålitligt sätt att sticka produkter för hemmabruk eller till salu. Det är viktigt att komma ihåg är dock att maskinen stickning inte nödvändigtvis lättare än handen stickning. En stickmaskin behöver mycket mer uppmärksamhet på detaljer än en symaskin och kan kräva regelbunden reda ut fångad garn och pickuper för halkade stygn.

Liksom handen stickning, provrutor behöver fortfarande göras för varje mönster. Dessutom behöver maskinkrokstorlekar inte samordna med handsticknings nålstorlekar. Persondator (PC) programvara är tillgänglig för att möjliggöra egna mönster. Rätt maskin för rätt garnet är nyckeln till att välja den bästa maskinen för varje maskin knitter.

  • Sport vikt garn anses perfekt för att göra barnkläder.
  • Stickmaskiner varierar från mätaren, eller stygn per tum, av slutprodukten.