Vad är en Candy Apple?

February 14

En godis äpple är ett helt äpple doppat i godis. En pinne sätts in i centrum för att göra äpplet lättare att hålla samtidigt äta. Candy äpplen är förknippade med Halloween fester och mässor. Caramel beläggning och en röd godis skal är de två huvudtyper av godis används för att göra en godis äpple.

Den röda beläggning typ av godis äpple görs genom att lägga röda karamellfärg till sirap som har nått "hårda crack" steg i godis att göra. Kanel kan också tillsättas till den röda överdragssirapen. Den "hårda crack" stadiet innebär att sirapen har kokat till mellan 295 och 310 grader Fahrenheit (146-154 grader Celsius). Om en bit av sirap upphettades vid denna temperatur tas i kallt vatten, är det godis boll som bildar hårda och spricker lätt. Den färdiga röda candy apple har en hård, knastrig beläggning som är väldigt krispigt.

Den karamell typ av beläggning på en godis äpple är mycket mjukare än den röda typen. Den karamell kokas endast till "fast bollen" steg i godis att göra, som är mellan 244 och 248 grader Fahrenheit (118-120 grader Celsius). En karamell godis äpple är också känd som en kola äpple, eller ibland en Taffy äpple. Godis karamell äpplen kan lämnas vanligt eller rullade in hackade nötter eller färgade godis strössel.

Den bästa formen av äpplen att använda för att göra godis äpplen är Tarter sorter som Granny Smith. Den syrliga smaken kontrasterar fint med sötma av godis. Leta efter små, fasta äpplen som handlar om samma storlek.

Såvitt pinnar går, kan du använda allt från en stor klubba pinne till en chopstick. Många människor föredrar att använda is pop pinnar när du gör godis äpplen. Du kan också köpa klubbor som säljs bara för att kallas "godis äpple pinnar." Vissa godis äpple beslutsfattare insistera på att blomändan är bäst för insättning av pinnen, medan andra säger att stammen slutet av äpplet bör användas för att sätta in pinnen. Det viktigaste är att använda en robust pinne som inte kommer att böjas eller brytas under tyngden av godis äpple.

  • Äpplen.
  • Många människor gillar att använda skarp Granny Smith-äpplen i godis äpplen.