Vad är en Calling Card?

February 12

Ett telefonkort är ett förbetalt "kreditkort" som kan användas för att lösa in telefon- eller mobiltelefon minuter. Genom att köpa ett telefonkort, köper du minuter upp fronten. Olika telefonföretag och tredje parter tillverkar telefonkort, och det finns två grundläggande typer: de som används med pay as you go cellulära planer, och de som används för långväga fasta telefoner.

En pay as you go planen inte kräver månadsavgifter eller fakturering som en vanlig mobiltelefon plan. Istället köper användaren ett telefonkort och registrerar sitt serienummer med bäraren. Bäraren lägger minuten krediter till telefonen enligt värdet av telefonkort. När kredite minuter från telefonkort har uttömts, ska ett nytt telefonkort köpas och registreras för att fortsätta att använda telefonen. Denna plan är populärt med tonåringar som ännu inte har kreditkort och med dem som använder sina mobiltelefoner mycket lite.

En annan typ av förbetalda telefonkort är den långväga telefonkort för fasta telefoner. I detta fall kallar köparen ett 800-nummer för att registrera kortet, skapa ett konto och få ett personligt identifieringsnummer (PIN). Normalt måste åtkomstnummer och PIN-kod anges innan du slår ett telefonnummer. Bäraren spårar elektroniskt hur mycket kredit kvar på telefonkort och sätter samtal via så länge krediten kvar. Denna typ av telefonkort är praktiskt för internationella resor eller affärsresor. Vissa kort kan "laddas" genom att lägga mer pengar på kontot.

Föräldrar köper ofta kontantkort för högskolestudenter hemifrån. Barn på lägret kan också använda ett förbetalt telefonkort, och det kan vara ett bra sätt att budgeten långväga köpvanor.

Det finns också telefonkort som inte är förbetalda, men samlar månadsavgifter baserade på samtal. Denna typ av telefonkort saknar utgiftskontroller, men kan vara att föredra för företag.

Telefonkort köpts på nätet kan bara innehålla en tillgång nummer och PIN, snarare än en faktisk plastkort. Observera att online eller offline, transportörer ibland gå i konkurs, och kunder med pre-köpt minuter kan förlora överblivna kredit. Om du köper ett telefonkort, kan det vara bäst att hålla sig med ett välrenommerat företag eller leta efter ett serviceavtal som säkerställer return kredit under dessa omständigheter.

Telefonkort finns i många valörer, från $ 5 (USD) till 50 USD eller mer. Om någon du känner har en pay as you go planen, kan ett telefonkort från deras cellulära bärare vara en stor gåva. Har en släkting eller vän som bor långt bort? En standard förbetalda telefonkort är ett trevligt sätt att säga: "Jag är här när som helst." Telefonkort finns på livsmedelsbutiker, lågpris marts, cellulära och elektronikbutiker och många andra butiker.

  • Använda ett telefonkort för att ringa internationella samtal kan drastiskt sänka en persons mobilräkning.
  • Telefonkort kan användas för att göra långväga telefonsamtal på en fast telefon.
  • Affärsresenärer kan använda ett företag telefonkort för att slutföra arbetsrelaterade samtal på företagets dime.
  • Ett förbetalda telefonkort kan användas för att lösa in mobiltelefon minuter.