Hur man kombinerar SketchUp s Skala och Push / Pull att göra organiska former

February 24

Det enklaste sättet att använda Skala för att göra organiska former i SketchUp är i samband med Push / Pull. Här är ett mycket enkelt exempel på hur det fungerar:

 1. Skapa en 2D form.

  Denna form kan vara något enkelt (t.ex. en cirkel) eller något mer komplext; det beror på vad du försöker att modellera. Formen kan också vara en halvform om vad du försöker göra utställningar bilateral symmetri.

  Hur man kombinerar SketchUp s Skala och Push / Pull att göra organiska former

 2. Push / pull din 2D form till en 3D formulär.
 3. Skala nytt ansikte du skapade så det är något större (eller något mindre) än den ursprungliga 2D formen från steg 1.

  Var särskilt uppmärksam på de punkter om hur man använder specialtangenter eller tangentbordsknappar, att skala proportionellt eller om centrum av vad du arbetar med.
 4. Tryck / dra ansiktet du skalas i föregående steg.

  Försök att göra detta extrudering ungefär samma som den du gjorde i steg 2.

  Du kan oftast dubbelklicka på en yta med Push / Pull verktyg för att upprepa den senaste Push / Pull operationen du gjorde.

 5. Upprepa steg 3 och 4 tills du är klar.

  Du kan lägga skicklig användning av verktyget Rotera i mixen om du vill; Därigenom kan du kurvan och böj formuläret som du forma den.

Håll följande godbitar i åtanke när du utforskar denna teknik:

 • Titta på din polygon count polygoner är ansikten, i princip -. Ju mer du har, desto "tyngre" din modell blir, och ju sämre den presterar på din dator. Försök att minimera antalet ansikten du arbetar med genom att minska antalet kanter i din ursprungliga 2D form.
 • Var inte rädd för att gå tillbaka och justera. Det fina med denna metod är att den är flexibel. Medan du arbetar, kan du välja någon av de 2D profiler (former) i din modell och använd Skala verktyg för att justera dem. Välj bara slinga av kanter längs omkretsen av den profil som du vill skala och ta det därifrån.

  Hur man kombinerar SketchUp s Skala och Push / Pull att göra organiska former