Vad är ett lån amorteringsschema?

November 3

Lån är en del av många människors liv. Den typiska lån, särskilt inteckning slag, är amortizing, vilket innebär att den huvudsakliga balans betalas ned genom betalningar under hela sitt liv. Ett lån amorteringsplan är ett vanligt verktyg som låntagare använder för att hålla reda på hur mycket av den huvudsakliga balans de har betalat hittills. Vissa människor gör sina egna schema använder datorprogram, medan andra får en från Internet eller från sina långivare.

Några viktiga detaljer som behövs för att få ett korrekt resultat i ett lån amorteringsplan. Lånebeloppet, årlig ränta, och antal år att lånet kommer att pågå är vanligtvis de första siffrorna som läggs in. Betalningen frekvens och förening period, som båda är typiskt månad, behövs också. De flesta amortering scheman tillåter också utrymme för användarna att notera de månader då de betalar ett extra belopp mot huvudman.

Den typiska låneamorteringsplan erbjuder en sammanfattning av den ränta som betalats, och antalet månader kvar på lånet, för att nämna några uppgifter. Många avskrivningar scheman tillåter användare att sätta in siffrorna för lån som inte är gemensamma. Till exempel, vissa scheman arbetar också för lån som betalas varannan månad, kvartal, varje vecka, eller någon annan frekvens, istället för att bara månadsvis. Det finns så många scheman som finns att de flesta låntagare kan hitta vad de söker helt enkelt, oavsett deras omständigheter.

Vissa människor använder ett lån amorteringsplan innan de får även lånet, vilket kan göra det möjligt för dem att se hur snabbt de kan betala det av. Detta beror på att många avskrivningar scheman tillåter de nummer som ingång som ska manipuleras. Låntagare kan ta reda på hur längre löptider, varannan månad betalningar och extra betalningar mot huvudmannen kan påverka vad de betalar i ränta på lång sikt. Naturligtvis kan andra faktorer vanligtvis ändras om tidtabeller, liksom.

De flesta människor kan få ett lån amorteringsplan från sina långivare, medan andra kanske tycker räknare på nätet som erbjuder samma eller andra funktioner. Vissa låntagare föredrar att göra sina egna, antingen genom ett särskilt datorprogram, eller med mallar för att användas på standard kalkylprogram. För de som skapar sina egna scheman, kan formler som kan skapa exakta resultat hittas gratis på nätet. Eftersom många formler är svårt för den genomsnittliga låntagaren att följa och tillämpa, är det dock ofta lättare att hitta en seriös schema på en långivare webbplats.