Vilka är de olika typerna av Home STD tester?

April 8

Olika typer av hem STD tester inkluderar de som testar för humant immunbristvirus (hiv), humant papillomvirus (HPV), och många andra sexuellt överförbara sjukdomar och infektioner. Tillgången på dessa tester beror på om de har godkänts av den behöriga hälsovårdsmyndigheten i jurisdiktion eller jurisdiktioner där de säljs. Hem STD tester innehåller ofta testar produkter, frakt leveranser, samt information om utbildnings- och rådgivningstjänster som erbjuds av företag som säljer testet. Andra tillstånd som kan testas för att använda en at-home kit inkluderar jäst infektioner, klamydia och hepatit C.

Olika länder tillåta försäljning av hemmet STD tester antingen på nätet, via traditionell postorder, eller läkemedel och livsmedelsbutiker. De sexuellt överförbara sjukdomar som kan upptäckas med dessa hem kit varierar, och inte alla typer av tester är tillgängliga i alla områden. I de flesta fall, kostnaden för test kit innehåller alla förnödenheter som behövs för att samla in nödvändiga prover och för att bevara proverna under transporten. Tillverkarna av hem STD tester avtal normalt med laboratorier samt professionella rådgivare för att både process testet samt ge stöd och hjälp till de som testar positivt för en könssjukdom. Rådgivning och medicinsk rådgivning är ofta tillgängliga via ett gratisnummer ges till köpare av hemmet STD tester.

Hem STD tester kan variera avsevärt från den typ av sexuellt överförbara sjukdomar som de diagnostisera. Processen för att samla det nödvändiga biologiskt material för hemma STD tester varierar med diagnostisk metod för den speciella STD. Till exempel diagnostisera hepatit C eller HIV kräver ett blodprov. Upptäcka HPV kräver att en kvinna sätter en tampong liknande anordning i hennes vagina. Andra hem STD tester, inklusive de för herpes och klamydia, kräver att användaren att ta ett prov med hjälp av en bomullstopp. Beroende på vilken typ av test kan satsen är utrustade med specialiserade förpackningsmaterial, såsom en kylklamp, vilket kan behövas för säker transport av provet till test bolagets utsedda lab.

I vissa fall kan STD testning företag faktiskt inte erbjuda hem STD-test, men kan erbjuda hem beställning av STD-test. Användarna kan betala för ett samråd, och en läkare utfärdar då användaren ett diagnostiskt test rekvisition formulär. Användaren rapporterar sedan till en lokal testlaboratorium för att slutföra STD screening. När resultaten är tillgängliga, kan användaren arbeta med test företagets läkare att få rådgivning och vid behov, medicinsk behandling för en STD.

  • Obehandlad gonorré hos gravida kvinnor kan orsaka blindhet hos nyfödda.
  • Vissa at-home STD tester skärmen för klamydia och hepatit C.
  • En vanlig tampong kan användas för ett hem STD-test.
  • Använda kondomer kan skydda mot vissa sexuellt överförbara sjukdomar.