Värde Investering: Hur Spot ett fynd

April 6

Vissa människor är bättre på köpet jakt än andra. Vad brukar separerar clueless från proffsen är att proffsen vet vad något är värt. Detsamma gäller för att hitta fynd på Wall Street. Du måste veta vad en aktie är värd, och lågt pris ISNA € t alltid ett fynd.

Värde investerare jaga efter fynd, men de köper bara efter att ha utfört noggranna efterforskningar och knaprande siffrorna. När du ser en lager som verkar vara underprissatta, ställa följande frågor för att avgöra om Ita € SA verkliga buy:

 • Är detta bestånd ner på grund av marknadsläget? Om den bredare aktiemarknaden är nere, möjligen på grund av en ekonomisk nedgång eller recession, är chanserna goda att de flesta andra bestånd är nere också. Om aktiekursen faller men companyâ € s fundamenta fortsatt stark, kan detta bestånd vara på köpet youâ € har letat efter. (Om marknaden är upp men beståndet är nere, beståndet ISNA € t nödvändigtvis en förlorare. Nedgången i aktiekursen kan vara en anomali som representerar ett bra köptillfälle. Fråga fler frågor.)

När marknadsförhållandena surna, är en rationell orsak till urskillningslöst sälja när investerare upplever en likviditetskris. Desperat för pengar men inte kan sälja sina värsta pengar att förlora investeringar, investerare i den här situationen säljer vad de kan, vanligtvis deras mest likvida aktier och obligationer. Ofta dessa kan vara deras bästa investeringar, men behovet av kontant tvingar dem att sälja. Detta scenario ger en bra affär för värde investerare.

 • Är detta bestånd ner på grund av nyhets sektorn? Om dåliga nyheter kommer ut ur en aktie i sektorn, kan valutahandlare flyr från aktier inom samma sektor. Om ett bra companyâ € s lager tar en hit på grund av en annan companyâ € s olycka, thatâ € sa fynd väntar på att hända.
 • Är beståndet ner eftersom itâ € s inte i en sexig bransch? På toppen av tech bubblan, något som wasnâ € ta tekniken lager (i stort sett allt som fungerade som en del av ekonomin före 1980) ansågs ut av mode, föll och deras aktiekurser som följd. Men fortsatte de att bokföra intäkter och intäktstillväxt. De industriföretag, tillverkare, matberedare och andra fanbärare blev värdeaktier i slutet av 1990. Värde investerare belönades för deras tålamod och övertygelse när tech bubblan sprack och investerare återvände till mer traditionella företag.
 • Är detta bestånd ner på grund av konkreta problem här företaget? Om investerarna har flytt av goda skäl, sälja aktier i bolaget om du äger dem eller undvika att köpa om du donâ € t. Men tänk på att marknaden tenderar att överreagera och att vissa negativa nyheter kan vara mycket kortlivade, särskilt om itâ € s inte sant. En passerande lite dåliga nyheter kan utlösa ett bra köptillfälle, men om nyheten påpekar grundläggande problem i companyâ € s framgång eller operationer, se upp. Var försiktig med följande:

  • Sjunkande försäljning eller resultat
  • Överskuldsättning
  • Liten eller ingen kassaflödes
  • Skandal
  • Olaglighet, såsom förfalskning av dokument eller insiderhandel

Om detta lager har en hel del frågor, är den vackra sak om aktiemarknaden du don € t måste hänga. Pengar kan stagnera eller ruttna i en död lager, men om du säljer och sätta in pengar i ett sant värde lager, kan du kanske att återta en del av dina förluster.