Vad är ett modem GPRS?

November 13

Ordet modemet kommer från orden modulator demodulator. Denna anordning fungerar genom att aktivera de flesta datorer att överföra data till olika nätverk, till exempel mobiltelefoner eller andra datorer. En General Packet Radio Service (GPRS) modem är ett annat globalt system för mobila kommunikationer (GSM) modem som också stöder trådlös dataöverföring med GPRS-teknik. En GSM-modem använder i allmänhet en kretskopplad typ av teknik i överföring av data, medan GPRS-modem använder paketförmedlande teknik för att göra samma uppgift. Detta resulterar ofta i snabbare överföring av data över en GPRS-anslutning när du använder modemet.

En GPRS mobiltelefon kan fungera som ett GPRS-modem på sådant sätt att det går att ansluta en bärbar eller en stationär dator till ett nätverk eller Internet. För att använda den bärbara eller stationära dator för att skicka eller ta emot kortmeddelandetjänst (SMS) eller multimediameddelanden (MMS) meddelanden via ett GPRS-nät, är en GPRS-modem vanligtvis krävs. Detta är vanligtvis ett bättre sätt att ansluta till Internet med hjälp av mobila och trådlösa anslutningar än GSM-modem. Det är helt enkelt snabbare och effektivare när det gäller bandbredd och anslutningstiden.

De grundläggande funktionerna på en GPRS-modem omfattar trådlös datakommunikation och integration med flera applikationer som kräver Universal Serial Bus (USB) anslutningar. Mellan en GPRS mobiltelefon och en fristående GPRS-modem, är det ofta bättre att använda detta modem i dataöverföring. I termer av sändning och mottagning av SMS eller MMS, det finns försumbar skillnad mellan de två enheterna. De båda använder samma priser och samma hastighet i överföring av meddelanden.

GPRS-modem brukar komma i form av en extern USB-enhet, av vilka en del omfattar rörliga externa antenner. Dessa externa USB-enheter kan vara liknande i former och storlekar som datormusen eller de flesta externa USB-enheter. De kommer också i form av kort, som vanligtvis används för bärbara datorer. Dessa typer av GPRS-modem brukar också idrotten en extern antenn som kan manövreras för att få maximal trådlös signalstyrka och integritet anslutning.

Med hjälp av en GPRS-modem kan användarna komma åt flera olika typer av onlinetjänster på grund av dess förmåga att stödja flera protokoll. Dessa protokoll är Internet-protokollet och X.25 anslutningar, bland många andra. Internetprotokoll (IP) är metoder som används i Internet i att skicka data från en dator till en annan. X.25-anslutning, populärt används på 1980-talet, tillät användare att komma åt tjänster som trådlösa betalportaler eller terminaler.

  • En GPRS mobiltelefon kan fungera som ett GPRS-modem för att ansluta en bärbar dator till Internet.