Vad är Kollagen Mascara?

November 12

Kollagen mascara är en kosmetisk produkt gjord med någon form av kollagen protein som är utformad för att bidra till att stärka, förlänga och knubbig ögonfransar. Människor och de flesta andra däggdjur utsöndrar naturligt kollagen, vilket är en viktig proteinenzym krediteras med allt från hudens elasticitet till senor och ligament styrka. När läggs till kosmetika som mascara, har kollagen potential att hjälpa ögonfransar - som redan innehåller höga halter av kollagen - blir fylligare.

Kosmetika tillverkar har letat efter sätt att utnyttja de befogenheter som kollagen i många år. En kollagen mascara är, i de flesta fall, en vanlig ögonmakeup produkt som har utökats med denaturized kollagen enzymer. Denna användning av kollagen är icke-medicinsk, vilket innebär att smink kan säljas mycket som någon mascara skulle vara, det vill säga som en skönhet leverans, ingen sjukvård.

Människor och de flesta andra djur utsöndrar kollagen på cellnivå. Föreningen är mest framträdande i bindväv, ben och blodkärl, men förekommer nästan överallt i kroppen till en viss grad. Forskarna har möjlighet att extrahera kollagen för kosmetisk användning genom att isolera celler med rika kollagenkoncentrationer, sedan bryta ner dem. Celler från nästan alla djur kan användas, men nötkreatur och svin exemplar - från kor och grisar, respektive - är oftast den vanligaste i kosmetika.

Kollagen i sin naturliga form förekommer som en trippelspiral. Detta gör den extremt stark, men strandade strukturen gör det också svårt att manipulera. De flesta kosmetikatillverkare denaturize proteinet så att varje sträng separerar. När dessa exponerade trådar läggs till makeup och skönhetsprodukter, är deras tendens att fastna eller binda till närliggande ämnen. I mascara, ofta resulterar detta i en produkt som temporärt kan tjockna ögonfransar.

Mascaror vanligtvis av olika organiska och oorganiska element som syftar till att öka och ljusare utseende av ögonfransarna. En kollagen-förstärkt mascara brukar marknadsföras som en extra förtjockning öga finish. Vissa är också märkt som super volym mascara produkter.

En kollagen mascara kan komma i många varianter och färger. Svart är oftast den mest traditionella nyans, men nyanser av brunt är också populära. Vattentät mascara är en populär kollagen mottagare, men de flesta någon stil kan innehålla tillägget.

Det finns mycket lite vetenskapliga belägg för att kollagen mascara faktiskt kunna ha en bestående inverkan på frans styrka eller plumpness. Teorin bakom många tillverkares påståenden om ökad lash volymen är bra, men kollagen är sällan eller aldrig absorberas lokalt. Tillämpa det externt i ett ögonmakeup kan ge intryck av att förbättra ögonfrans täthet, men detta är ofta mer en effekt av mascara tjocklek än kollagen s bindningsegenskaper. Resultat varar sällan när produkten tvättas bort.

Ändå är kollagen mascara populärt på många marknader. Det är ofta dyrare att tillverka, vilket ofta driver priset upp, även om bara något. Merparten av tiden, är kollagen mascara några av de dyraste standarden mascara på marknaden.

  • En kvinna ansöker mascara på hennes ögonfransar med en rak borste.
  • Kollagen mascaror är utformade för att förlänga och knubbig ögonfransarna.