Rengöring Up Acne

November 9

Zits, finnar, blemmor-oavsett vad du kallar dem de verkar bli bane av vår existens från minut som vi angett våra tonåren. Det finns många mediciner där ute som verkar lova snabba resultat, men gör de verkligen fungerar? Svaret är både ja och nej. De kan fungera, men inte för alla, och inte direkt. Alla mediciner ta lite tid att få verkan, och inte alla mediciner fungerar för alla människor och det är därför det finns så många olika typer på marknaden. Här är några enkla, botemedel steg-för-steg-hem som du kan använda för att ta hand om dina irriterande finnar.

  1. Försök att dricka mycket vatten. Ju mer din hålla dig hydrerad, desto mer att din kropp kan ta bort smuts och andra orenheter på huden via din svett. Detta är kroppens naturliga "avfallshantering" system trots allt, och det behöver vara ordentligt smörjas.
  2. Minska stressnivån i ditt liv. Sedan stressa tenderar att göra din kropp kemi gå lite ur smäll, det gör huden mer fet och därmed göra ditt ansikte och kropp en magnet för alla som smuts och fett som kan orsaka skador. Ett bra sätt att göra detta är att se till att du får en ordentlig mängd sömn.
  3. Hår kan hålla fast smuts, sot och andra hud föroreningar som leder till acne. Om du vill behålla långt hår, se till att din lugg hålls bort av din panna, eller att åtminstone du tvätta håret på en nattlig eller daglig basis.
  4. Bakterier som får lämnats in i porerna i huden är en annan av orsakerna till Zits. Att minska den mängd av bakterier inte är en svår uppgift. Använd rengöringsmedel som är gjorda av antibakteriella material såsom alkohol, bensoylperoxid och andra sådana medel för att rengöra ditt ansikte.
  5. Använd milda rengöringsmedel som har exfolierande agenter i dem. Detta hjälper till att avlägsna döda celler som också leder till akne bryta outs. Inte över exfolierar dock, eftersom detta också kan leda till en ökning av acne, så för att hålla det från att hända vara säker på att du klappa torrt i motsats till gnugga, för att undvika att irritera fräsch hud som du just har kommit till förgrunden.