Vad är Flisas Beef?

March 12

Ibland kallad torkat nötkött, flisas nötkött är helt enkelt delar av kött som har tunt skivad och skinkor med rökning eller saltning metoder för att torka ut köttet. Precis som med beef jerky, kan denna typ av nötkött lagras under långa tidsperioder, vilket gör det ett idealiskt sätt att hålla en klar källa till köttprotein hands utan behov av kylning. Normalt är flisas nötkött skuren i tunna runda eller rektangulära sektioner som är ungefär lika stor som en saltine kracker. Medan det tidigare var det vanligtvis säljs i lufttäta aluminiumburkar, kan detta rökt nötkött ofta köpas och blixt förseglade påsar.

När ihopkopplad med brunsås, flisas nötkött kan användas som en huvudrätt över ris, eller att göra en snabb och enkel öppet ansikte smörgås. Det finns emellertid ett antal andra sätt att använda den. Kanske den enskilt mest populära metoden förbereder flisas nötkött på toast. Detta är den enklaste av måltider, som endast kräver en rostade bit bröd och nötkött placeras ovanpå. Variationer kan innefatta införandet av brunsås, medan andra helt enkelt använda lite ketchup. Detta skivat nötkött kan också användas som köttbuljong i grönsakssoppor. Eftersom köttet redan kokta, kan det tillsättas efter grönsakerna har puttrade från en tid.

Medan flisas nötkött torkas, är det inte en tuff nedskärning av kött alls. Faktum tycker vissa människor äter det som ett mellanmål, placera ett avsnitt eller två på ett kex. Andra kommer att använda den i varma ost dips gjorda av ost, tomater, chilipeppar. Flisas nötkött kan också användas för att klä upp baljväxter som black-eyed peas, pinto bönor och marinblå bönor.

Medan flisas nötkött har länge haft ett rykte som en kött som producerades för personer med ingen matlagning förmåga, är det faktum att många kockar hålla en behållare med två av det runt huset. Medan de förblandade burkar flisas nötkött med sås kan vara något mindre än önskvärt, kommer med hjälp av torkade versioner och göra sås från grunden ger ett överlägset resultat.

  • Navy bönor, som ofta serveras med flisas nötkött.
  • Flisas nötkött kan beredas på toast.
  • Låg kvalitet kött används typiskt för att göra flisas nötkött.