Vad är en Wishing Well?

May 18

Många kulturer genom historien har betraktas vatten som en helig gåva från gudarna, på grund av dess livsnödvändighet för människans existens och överraskande raritet i ett drickbart formulär. Idén om en önskebrunn, kommer en vattenförekomst som kommer att ge önskemål, från denna tradition. Wishing brunnar kan hittas i hela världen, allt från konstgjorda fontäner som tros ha tur att naturliga källor som sägs ha ovanliga krafter. Många tror att önskar brunnar vanliga av vidskepelse, men stort antal av dem kastar erbjudanden av mynt i fontäner och brunnar i alla fall, bara i fallet.

Idén om vatten som en sakral objekt är en gammal en. Många religioner visa vatten som ren, på grund av den tydliga färg och minimal smak. Drickbart vatten är också extremt sällsynt, med tanke på överflödet av vatten på jorden, så när tidiga folk hittade fjädrar, brunnar och andra fyndigheter av vatten, är det inte förvånande att de tillskrivs uppkomsten av vatten till gudarna. Många vidskepelser var förknippade med vatten genom hedniska religioner, däribland tron ​​att om någon tittar in i en önskebrunn på midsommardagen, skulle vattnet avslöjar ansiktet på betraktarens make att vara.

Eftersom dricksvatten är så livsnödvändig, de flesta kulturer byggde strukturer såsom brunnar för att skydda fjädrar och andra källor av vatten. Dessutom religiösa föreställningar om kraften i önskebrunn uppstod, driva tanken att vattnet var en helig och värdefull resurs. Vatten var också fritt för gästerna, besökare och resenärer, oavsett om var de kom ifrån och vad deras avsikter var. Religiösa pilgrimer ofta stannade vid önskar brunnar och heliga källor för färskvatten, och ibland stannade att begrunda naturen och söka efter inre frid.

Tanken på att kasta ett mynt i en önskebrunn är också gammal. Enligt många kulturer, kommer en önskebrunn bevilja önskningar någon som står över brunnen och antingen talar önskan högt, eller koncentrerar sig på det när man dricker vattnet i brunnen. Gudarna är dock osannolikt att ge bort någonting för ingenting, och därför de flesta wishers kvar erbjudanden, som ofta tog formen av mat kvar bredvid den som önskar väl, men pengarna var också en lämplig symbol erbjudande.

Även om många människor är omedvetna om de tusentals år av historia bakom önskebrunn, besökare till brunnar och fontäner runt om i världen att kasta en stor mängd valuta i dem. Detta kan leda till problem, eftersom mynten kan förorena dricksvatten, eller täppa fontän mekanismer. Av denna anledning, vissa brunnar och fontäner har tecken som begär att besökare inte kasta offer till önskebrunnen, även om de är välkomna att lämna gåvor bredvid brunnen.

  • Idén om att kasta mynt i en önskebrunn är gammal.