Vilka är de olika metoder för att sälja radioreklam?

May 21

Gatuprostitution lokala företag personligen eller genom att använda medie representativa företag som samordnar multimedia kampanjer är bara två av de sätt att sälja radioreklam. Vissa säljare arbetar uteslutande från deras kontor; vissa föredrar att arbeta på fältet kontakt med potentiella kunder; och många säljare kombinerar kontorsbaserat arbete med fältarbete. Även om de flesta människor förknippar marknadsföring med nya kunder, radio annonsförsäljning beroende befintliga kunder såväl som nya kunder. En säljare måste vara skicklig inom båda områdena för att sälja radioreklam. Vanligtvis spenderar en radioreklam säljare mycket tid att forska potentiella kunders verksamheter och skapa specifika paket anpassade till varje kund.

Generellt finns det två sätt att närma sig en ny kund: efter överenskommelse eller genom cold calling. Cold calling innebär att en säljare går till ett företag utan tidsbeställning eller tidigare kontakt. Större radiostationer kan ha en eller flera personer som gör utnämningar för fältagenter; men på mindre stationer, kan en säljare måste göra dubbel tull, spendera en del av dagen eller veckan inrätta utnämningar och sedan möte med kunden. Vanligtvis kontakta potentiella kunden är bara ett steg i att sälja radioreklam eftersom det ofta är en komplicerad och långdragen process.

Kontoret baserat arbete att sälja radioreklam innebär aktiviteter såsom forska företag, skapa reklamkampanjer eller potentiella reklaminslag, och interagera med walk-in kunder som kommer till radiostationen söker annons. Generellt räknar stationen säljarna att ordna pristävlingar, inrätta fjärr sändningar på kunders affärer och andra försäljningsrelaterade arbeten. Ofta är dessa aktiviteter involverar speciella evenemang, bland annat en kunds invigning firande, festivaler eller andra evenemang. Expositions, såsom hem expo shower, mässor och liknande evenemang tillåter vanligtvis annonsören att rikta kunder inom specifika demografi. Att veta hur man matcha annonsörer med liknande demografi är avgörande för att framgångsrikt sälja radioreklam.

Demografi involverar information om lyssnaren som är annonsörens potentiell kund. Viss information kan vara statistik om lyssnarna, som ålder, inkomstintervall, yrken och annan information. Ofta mediarepresentations företag använder stations demografi för att avgöra om deras annonsörer matchar radiostationens lyssnare.

Ofta säljer radioreklam innebär att vara kreativ och kombinera ett behov av programmering och annonsörer station. Många gånger en säljare kommer att arbeta med programmerare för att skapa en show värd en annonsör eller schema en annonsör som gästtalare. Några exempel på reklam klienter som fungerar bra i denna typ av kampanj är plantskolor och en trädgårdsshow, finansiella planerare och en finansiell rådgivning show, och rörmokare eller entreprenörer och ett hem förbättring show.

Teknikerna för att sälja radioreklam varierar beroende på många faktorer, bland annat storleken på stationen och dess lyssnare bas, om stationen är en fristående station eller om den har en eller flera systerstationer och stilen på försäljningschef och personal. Vissa säljare föredrar att arbeta hemifrån med hjälp av Internet och nätverk. Andra människor föredrar att arbeta från kontoret. Många gånger säljare roa potentiella kunder genom att ta dem ut för måltider, som erbjuder gratis evenemangsbiljetter, eller ge dem gratis artiklar.

  • Radio erbjuder ett medium för reklam.