Vilka är de bästa tipsen för Abscess Relief?

August 14

Det bästa sättet att få abscess lättnad är att låta abscess avloppet eller har det dräneras av en professionell. I allmänhet är smärta associerad med det tryck som byggts upp av bakterier, vävnad, blodceller, och skräp som bildar under ytan av huden eller vävnaden. Detta skapar en klump som kan svälla ganska stora, orsakar smärta och ömhet. För att lindra detta obehag skall innehållet tömmas för att avlägsna trycket.

De flesta abscesser bildas i huden och orsakas ofta av Staph bakterier. Staph kan slå rot i trasiga hudområden, oavsett hur liten, inklusive hårsäckar, svettkörtlar, eller porer. När området är infekterad, börjar den att svälla full av pus, blod, död vävnad och annat skräp. Detta kan orsaka stor smärta, missfärgning, och rodnad.

För att få abscess lättnad, måste området tömmas och innehållet måste tillåtas att läcka ut. Detta händer vanligtvis på egen hand över tid, men en särskilt stor böld kan behöva skäras upp av en läkare och lätt pressas för att säkerställa att allt innehåll på infektion tas bort. Ibland ett antibiotikum kan ges för att påskynda återhämtningen.

I de flesta fall är abscess lättnad nästan omedelbar när pus har tagits bort. Området kan förbli något anbud vid beröring för ett par dagar och missfärgning kan fortsätta ett tag efter det. I vissa fall, kommer området förbli något blå eller lila färg i flera år efter abscess avlägsnas.

Intern abscess lättnad händer i stort sett samma sätt, även om de måste tömmas av en läkare. Detta görs med hjälp av en kateter och ett långt rör som styr pus ut ur kroppen. Relief börjar vanligtvis direkt efter dränering och smärta är normalt full avtagit inom en dag eller två.

För externa bölder, är det viktigt att hålla området rent och täckt medan dränering fortfarande kommer från såret. Den pus från en böld är mycket smittsam och kan leda till spridning av bakterier till andra familjemedlemmar eller till ytterligare bölder i samma person. Sårförband bör bytas regelbundet, och alla handdukar, lakan och filtar ska tvättas i varmt vatten efter varje kontakt med området.

Om abscess lättnad inte uppstår efter fungerande dränering eller om abscesser kommer tillbaka, kan orsaken vara en läkemedelsresistenta bakterier. Detta skulle kräva ytterligare specialiserad behandling med antibiotika anpassade till läkemedelsresistenta stammar. Återkommande hudinfektioner kan också vara ett tecken på en underliggande immun sjukdom.

  • En varm kompress kan användas för att behandla en böld.