Fastställande av en skadad Keramik Vas

May 5

Oavsett om din favorit keramik vas har knäckt under trycket av vardagens slitage eller har haft en kör med din grannes särskilt excitable barn du kommer att vilja välja det bästa sättet att fixa din vas. Alternativ för att fastställa din keramik vas inkluderar spendera en orimlig summa pengar för att skicka iväg till ett främmande specialist eller fastställande det hemma för en bråkdel av priset.

Om du väljer att skicka vasen iväg, hitta en extern källa som kan bekräfta giltigheten och rykte restaurering företag du har valt. Om du väljer att göra restaureringen jobbar själv, behöver du bara några enkla verktyg.

Innan du kan börja ditt projekt, måste du ta en snabb resa till din lokala hantverk butik och lokala järnaffär. Vid hantverk butik, kommer du vill plocka upp några lera formningsverktyg (en grundsats kommer att bli bra) samt tydliga sealer färg och potentiellt en färg färg som närmast motsvarar din vas (du kanske även vill måla hela vasen) . Vid järnaffär, måste du plocka upp vägg spackel och några svampar.

Nu när du har dina verktyg, är det dags att börja ditt projekt. Oavsett vilken typ av skada din vas har lidit, kommer du vill noga svamp bort smuts eller damm från "såret" med något varmt vatten före applicering något material till den. När du har sponged bort eventuella föroreningar kan du börja att bedöma skadorna. Om en stor del har tagits från den sida av vasen kommer du vill använda kitt och lera verktyg för att fylla i den lilla kratern. Om skadan är en stor spricka, kommer du vill fylla i kitt mellan kanterna.

När du fyller i det skadade området med spackel, kommer du vill noga smidigt det så att när du försiktigt köra handen över kitt och keramik kommer du inte att märka en enorm skillnad. När din spackel har torkat, kommer du vill måla din keramiska pjäs. Ibland keramik kräver dubbla eller till och med tredubbla lager färg för bästa resultat. Följ din sista lager färg med en tydlig sealer och du är klar!

Om din vas är dekorativa och inte funktionell att du inte behöver oroa dig för dess förmåga att behålla vatten men om det används för att hålla blommor du vill testa sin integritet. Du kan behöva ansöka kitt och sealer på insidan av din vas också.