Hur väljer jag det bästa Gel Blush?

October 11

Välja den bästa gelen rodna beror på hudtyp, hudfärg, och hudens struktur. Dessutom kan valet av gelen rouge baseras på konsumentens budget och om hon föredrar kända varumärken kosmetika eller mindre kända namn. Om en person har fet hud, kan hon föredrar en gel rouge som innehåller en hög nivå av pigment, medan någon som har torr hud inte behöver den extra pigment.

Generellt gäller att ju fetare huden är, desto mindre effektiv gelén rodna vara till att upprätthålla en frisk färg. Den rodna normalt kommer att absorberas i porerna eller oljan kommer att tvätta bort färgen. För att förhindra detta, kan en generös tillämpning av pressat puder ska klappade på ansiktet efter gelen rouge har införts. Den ansikts pulvret kommer att sätta rouge och låt det stanna på bättre. En av fördelarna med många gel rodnar är att de är vattenresistent eller ens vattentät.

Ett annat sätt att ge gel rouge mer vistas pulver är att tillämpa foundation smink under rodna. Dessutom kan en make-up primer användas i stället för en flytande foundation smink. För vissa är grunden smink för tung, men make-up primer är lätt och inte lägga någon färg eller ytterligare pigment i ansiktet. Make-up primer är en kräm-baserad, färglös produkt som fungerar som en barriär mellan ansiktsoljor och kosmetika, minska förekomsten av fädning och strimmor.

Någon med känslig hud som är benägen att bryta-outs kanske föredrar en allergivänliga gel rouge framtagen för känslig hud. Med hjälp av en gel rouge utformad för känslig hud kommer att minska sannolikheten för hudirritationer och allergiska reaktioner. Dessutom, om en individ är inte tolererar någon typ av en gel kosmetisk, kan hon välja pulver versionen. Pulver rodnar kan vara mindre irriterande och pigmenten i pulver rodnar är ofta mer levande och intensiv än i geler.

Gel rodnar är oftast billiga, och eftersom endast en liten mängd behövs, varar röret länge. Dessutom kan gel rodnar köpas på apotek, livsmedelsbutiker, och även varuhus kosmetiska räknare. Vanligtvis varuhus gel rodnar är dyrare än apotek varumärken på grund av namn märke fäst på produkten, eller kvaliteten av ingredienser som används.