Vad är några överväganden när man köper en Litterbox?

October 27

Att köpa en litterbox kanske inte verkar vara en oerhört komplex beslut, men det hjälper att hålla ett par saker i åtanke när man köper en. Helst hittar du en litterbox som passar både dina behov och behoven av ditt husdjur. Om du shoppa runt kan du också kunna få ett bättre pris på en litterbox, särskilt om du är villig att göra en del jakt på djuraffärer när du hittar en modell som du gillar.

Det första du bör tänka på när du köper en litterbox är naturligtvis vilken typ av husdjur lådan är till för. Illerns avföring kan användas av små hundar, igelkottar, och ett sortiment av andra djur förutom katter. Vissa djur kan ha särskilda behov, till exempel en litterbox med en ramp eller låg läpp så att de lätt kan klättra in. Om ditt djur har nyligen gått igenom operationen, kan du be din veterinär om litterbox rekommendationer, som din veterinär kan föredra en eller annan typ för återvinning husdjur.

Du bör också tänka på storleken på ditt husdjur och tillgängligt utrymme när man köper en litterbox. En mindre husdjur, naturligtvis, behöver en mindre litterbox, och du kanske kan stoppa undan i ett hörn av ditt hus. Större husdjur, däremot, kräver mer utrymme, eller de kan bli stressad över lådan, i vilket fall de kan börja urinera i andra delar av huset. Om du har en särskilt stor katt eller du köper en litterbox för en hund, vara beredd att avsätta betydande utrymme för en litterbox.

Det finns två grundläggande litterbox stilar. Stängda illerns avföring har en kick på lock. I teorin dessa illerns avföring tenderar att producera mindre lukt, eftersom lådan är täckt. En sluten litterbox kan också innefatta ett filter och en klaffdörr, så att lådan kommer att tätas när den inte används. En öppen litterbox, å andra sidan, har inget lock, men det är lättare för husdjur att vänja sig. Nervösa djur kan föredra att använda en öppen litterbox eftersom de inte kommer att känna instängd medan de använder den. Dock tenderar lukt att vara ett större problem med öppna illerns avföring.

Om du känner att en öppen litterbox är bäst för ditt husdjur, kan du tänka på en elektrisk litterbox. Dessa illerns avföring rake rutan efter ditt djur har använt det, drar avfall till en reservoar som du kan linje med en plastpåse. Elektroniska illerns avföring är lätta att städa upp, och de tenderar att vara låg på lukt, även om de kan vara dyra. De kan också kräva en speciell märke av strö; vissa typer av kullen kommer klumpa och skada raken. Fråga om speciella krav när du köper en litterbox med elektroniska komponenter.

När du köper en litterbox, bör du också tänka på hur du kommer att introducera ditt husdjur till det. Om du tar ett nytt husdjur hemma, kommer du vill ta reda på vilken typ av strö användes vid ditt husdjur tidigare hem, så att du kan använda den i den nya lådan. Du kan alltid ändra kullen senare om du föredrar en annan stil, men det är viktigt för djuret att ha en bekant plats att använda som ett badrum. Om du håller på att införa ett nytt litterbox till ditt husdjur, bör du hålla koll på ditt husdjur för ett par dagar för att se till att han eller hon använder lådan bekvämt.

  • Kattunge i en låda.
  • Igelkottar kan tränas att använda en litterbox.