Fler Post, eller holländska, eBay Auktioner

January 7

En flerpost, eller holländska, auktion på eBay tillåter en säljare att auktionera flera identiska objekt. Du kan bjuda på så många av objektet som du vill. Att lägga ett bud på en holländsk auktion, måste du ange mängden objekt som du vill bjuda på och det belopp du vill bjuda per post. När det totala antalet poster har bjudit på vid öppnandet pris, nästa bud måste slå de tidigare bud med en budgivning steg.

En holländsk auktion kan köra för 1, 3, 5, 7, eller 10 dagar. När auktionen är över, alla vinnande budgivare (de med de högsta buden) vinner sina poster till lägsta köpkursen. Det kanske låter löjligt, men att? € s så det fungerar.

Anta till exempel att du vill sälja fem dockor på eBay i en holländsk auktion. Din start budet är $ 5 vardera. Om fem budgivare varje bud $ 5 för en docka, de var få en docka för $ 5. Men, om det slutliga budgivning avslöjar att två personer bud $ 5, en person bud $ 8, och en annan bud $ 9, alla anbudsgivare vinna en docka för den lägsta slutliga budet på $ 5.

Följande lista detaljer den holländska auktionen:

  • Noteringen Avgiften baseras på din öppnings köpkurs (precis som i en traditionell auktion), men avgiften multipliceras med antalet objekt i din auktion, till maximalt notering avgift på $ 4.00.
  • Den auctionâ € s slutliga värdet Avgifter använder samma skala som i en traditionell auktion, men theyâ € re baserad på den totala beloppet av dina avslutade auktioner.
  • När budgivare bjuda på holländsk auktion, kan de bjuda på en eller flera punkter på en köpkurs. (Budet multipliceras med antalet objekt.)
  • Om budgivningen blir varm och tung, måste återbud vara i en högre total dollar belopp än summan av den bidderâ € s senaste bud.
  • Budgivarna kan minska mängden av de poster för vilka theyâ € re budgivning i din auktion, men dollarn beloppet av den totala köpkurs måste vara högre.
  • Alla vinnande budgivare betalar samma pris för sina varor, oavsett hur mycket de bjuder.
  • Den lägsta framgångsrika budet när auktionen stänger är det pris som dina objekt i denna auktion kommer att säljas.
  • Om ditt objekt blir fler bud än du har poster, är de lägsta budgivarna knockad en efter en, med de tidigaste budgivare kvar ombord den längsta i fallet med slips bud.
  • Den tidigaste (med datum och tid) framgångsrika höga budgivare när auktionen stänger vinna sina poster.
  • Högre budgivare får mängder theyâ € ve bett om, och budgivarna kan vägra delmängder av antalet objekt i sina anbud.

Om du vill ha en mer djupgående beskrivning av holländska processen, läsa eBays beskrivning av holländska auktioner.