Exploring Video-on-Demand (VoD)

April 27

Många kabelbolag erbjuder nu video-on-demand (VoD) som en del av deras digitala kabeltjänster. Med VoD tjänsten, du betalar för enskilda filmer och föreställningar, och titta på dem på din kabel-ansluten TV - liknar begreppet hur pay-per-view (PPV) fungerar.

Men likheterna mellan VoD och PPV slut där, eftersom:

  • VoD-filmer är inte köras som schemalagda sändningar (som varje hel timme PPV filmer). Istället är VoD filmer lagrade på stora datorer (video servrar) som MPEG-2-filer.
  • När du vill titta på en VoD-film eller annat program markerar du det på din guide på skärmen och tryck på Spela på fjärrkontrollen. Filmen blir strömmas till din digitalbox (precis som filmer du tittar på internet, men på en mycket högre kvalitet) och spelas upp på din TV.
  • Du har fullständig kontroll över strömmen, så precis som att använda en videobandspelare eller DVD-spelare, kan du starta, stoppa, pausa, spola framåt och bakåt - verk - allt för samma kostnad som vanlig PPV. Dessa funktioner är vanligtvis tillgängliga på fjärrkontrollen som tillhandahålls av din kabelleverantör. Kontakta tjänstleverantören om du har frågor om denna funktion.
  • En annan snygg VoD tjänsten kallas SVoD (prenumeration VoD), vilket gör att du kan prenumerera på en viss kanal eller show, som HBO, och få VoD tillgång till alla avsnitt av en favoritprogram (t.ex. The Sopranos).

Ett annat alternativ för filmfantaster är att gå med i en tjänst som gör hyrfilmer nätet (och via den amerikanska post), såsom Netflix. Priset för denna typ av tjänster varierar beroende på hur många DVD-skivor som du vill checka ut på en gång (som endast en-till-en-tid, två-at-a-time, och så vidare).