Vad gör en händelse Sales Coordinator göra?

December 29

En försäljning händelsekoordinator typiskt anlitade för att organisera biljettförsäljningen för en speciell händelse eller att hantera säljprocessen för företag som håller händelser regelbundet. I båda fallen är försäljningshändelsekoordinator för en integrerad del av den ekonomiska framgången av händelsen och oftast har att möta specifika försäljningsmål. Administration och kundservice är också stora delar av jobbet.

Särskilda evenemang har en finansiell struktur förlitar sig på biljettförsäljningen. Inte bara biljetterna måste säljas, måste de oftast säljas före evenemanget. Händelser grundar sig oftast på förhand biljettförsäljning för att ge kassaflöde, så arrangörerna kan betala i förskott för resurser att göra evenemanget till en framgång. Personen samordnande biljettförsäljning anses vara en av de viktigaste staffers på organiserings besättningen.

Med engångs speciella evenemang, är försäljningen händelsekoordinator den vanligtvis ansvariga för att ta fram en biljettförsäljning plan. Denna plan beskriver hur sälj värvning processen kommer att fungera, hur man kan engagera berörda parter och utsikterna för nya marknader, och den förväntade tidpunkten för inbetalningar. Samordnaren ska också övervaka den administrativa processen kring att samla in pengar, spela in försäljningen och ge inköpsbevis.

Administration av försäljningsprocessen kan innebära att inrätta olika betalningssätt, se till att utbetalningen kan göras via Internet och bearbeta betalningen i ett elektroniskt gäst ledningssystem. Händelser har oftast deltagandet som kostar olika mycket. För en händelse, en av de viktigaste sakerna för att se efter att främja biljettförsäljning är att människor som har betalat kan identifieras på lämplig nivå av deltagande på dagen för händelsen. Allt detta faller normalt under arbetsbeskrivning av försäljningen händelsekoordinator på.

Sälj samordnare måste också leverera oklanderlig kundservice och hantera den bakre änden av händelsen. Han måste se till att deltagarna promenad beredd att anmäla sig till evenemanget igen året därpå, om det fortsätter på årligen. Försäljningshändelsekoordinator förenar pappersarbete, rapporterar om de slutliga försäljningssiffror och förbereder för försäljning nästa års ansträngningar, om tillämpligt.

En annan typ av händelse scenario som sysselsätter en försäljningskoordinator är catering avdelningen av en restaurang eller hall. Dessa typer av anläggningar betjänar grupper som reserverar tjänst för speciella tillfällen. I detta scenario är försäljningshändelsekoordinator den alltid upptagen med en ny grupp, snarare än med en engångs speciell händelse. Han är ansvarig för bokning grupper och hantera försäljning av mat och dryck när de anländer. Samordnaren ser till att den mat som äts är korrekt faktureras till kunden och försonar händelsen med kassaintaget i slutet av dagen.

  • En säljhändelsekoordinator med ett cirkeldiagram diskutera siffror med kollegor.
  • En försäljning händelsekoordinator kommer att organisera biljettförsäljningen för stora evenemang, bland sportevenemang.