Vad är en Sauger?

January 25

Den sauger eller Sander canadensis, är en perciform insjöfisk som är en typ av gös, och finns i Nordamerika. Perciformes, en term som betyder abborre liknande, utgör de största grupperna av ryggradsdjur. Pike pinnar är från Percidae familjen, och har avlånga kroppar med två ryggfenor. Den gös och sauger är de två typerna av gädda pinnar som finns i Nordamerika.

Kroppen av sauger är cylindrisk. Dess färg varierar från brunt till gyllene olivtoner, och präglas av fläckar och prickar. Dess undersida är vanligtvis en vitaktig-grädde färg. Det kan variera mellan 10 (ca 25,4 cm) till 18 i (ca 45,72 cm) lång. Fisken kan väga upp till fem pund (ca 2,27 kg), men de flesta av den fisk som fångas av sportfiskare tenderar att vara mindre än två lbs (ca 0,91 kg).

Den gös är ganska lite större än sauger, och den föredrar lugnare vatten, som sjöar. Saugers, å andra sidan, vanligtvis lever i floder som är finkornig, sandiga eller innehåller grus. Förutom storlek och vatten preferenser kan sauger också differentieras från gös eftersom det har fläckar på sina fenor.

Saugers är köttätande fiskar. De kommer offer på mindre fisk i vattendrag. De kommer också att äta insekter som får för nära vattenA € s yta.

Fisken blir könsmogna när de är två till fem år gamla, och oftast leker i april eller maj. Deras parningsinstinkt utlöses av en stigande vattentemperatur och, på grund av detta, de har varit kända för att leka redan i februari i vissa områden. Saugers tenderar att föredra stora bifloder för lek och kommer att resa långa sträckor för att nå ett föredraget område.

När det är dags, lägger honan sina ägg på botten av floden. Hanen befruktar dem sedan. Efter ca 10 till 12 dagar, äggen kläcks och fisken, i deras larvstadiet, kommer att glida nedför floden. Under larv och juvenila stadier av livet, de tenderar att äta djurplankton och små ryggradslösa djur. Genom hösten, de är oftast stora nog att äta andra fiskar.

Det är möjligt att para en gös med ett sauger, och har varit kända hybrider att inträffa. Dessa tenderar att bära drag av både fisk, men i allmänhet har de fläckar som är karakteristiska för sauger. Detta kan ytterligare komplicera identifiera vilken typ av fisk en sportfiskare har fångat.

Befolkningen i denna fisk har varit på en stadig nedgång. Detta kan orsakas av en kombination av överfiske samt en förlust av livsmiljöer. Det bör noteras att den vandrande art fisken gör det också svårt att beräkna den exakta populationen.