Veta Google Images Basics

March 25

Eftersom nästan en miljard bilder flyter runt på webben, hitta den bild du behöver för din forskning kan vara ganska knepigt. Google Bilder hjälper dig att hantera denna svåra feat.

Förstå hur Google Images verk

Tvärtemot vad man kan förvänta sig, Google Images har ingen förmåga att faktiskt analysera ett fotografi eller en annan bild på en webbsida. Istället Google Bilder använder samband med en bild för att bestämma bildens relevans i sökresultaten. Det stämmer! Bilden i sig anses inte. Texten till webbsidan som omger bilden, innehållet i alt HTML parameter associerad med bilden, och (viktigast) bildtexten av bilden är de väsentliga ledtrådar Google använder för att kategorisera och sortera bild sökresultat.

Använda omvärldsanalys, Google Images gör ett förvånansvärt bra jobb med att förstå vad en bild föreställer. Naturligtvis kan Google Bilder inte alltid gör ett perfekt jobb, och om de kontextuella faktorer inte är närvarande - kanske en bild placeras ensam på en webbsida utan någon text alls - Google har inget sätt att avgöra innehållet i bild.

Google anser inte filnamnet på en bild när man analyserar vad bilden är. Så om du har ett foto som heter billclinton.jpg på en sida av sig själv, kommer Google inte vet att bilden är av Bill Clinton.

Öppna Google Images verktyget

Du har ditt val av ett antal olika sätt att öppna Google Images ansökan:

  • Skriv images.google.com i adressfältet i webbläsaren och klicka på Go (eller tryck på Enter på tangentbordet).
  • Om du har installerat Google Toolbar, klicka på Google-knappen för att öppna fly-out-menyn; från menyn, välj Google Länkar -> Google Bilder.
  • På Googles startsida klickar Images länken.
  • På Googles startsida klickar på länken Mer; när Googles tjänster och verktyg öppnas klickar Images ikon eller länk.

Söka efter bilder

På Google Images hemsida, kan du söka efter en bild genom att ange en fråga i sökrutan och klicka på knappen Google-sökning.

Google Bilder söker efter kontextuell information om bilden, liksom någon skriftlig innehåll som visas nära bilden på webbsidan; det har inte något sätt att söka innehållet i bilderna själva. Av denna anledning, kan du behöva finess sökningen inramning bildsökningen med språket som kan vara nära önskade bilder.

Var medveten om att ord har mer än en betydelse. Även om detta är något att tänka på i alla Google-sökningar, kan bilderna vara mycket mer levande (eller olämpligt) än du kanske förväntar. Om du vill filtrera bort olämpligt innehåll, vara särskilt försiktig när du väljer söktermer. Till exempel, en sökning efter termen disney bambi ger G-rankade resultat, men en sökning på bambi ensam kanske inte.

Eftersom Google Bilder fungerar genom att komma med bilder som är i närheten textsträngen som du angett, kan sökresultaten tillbaka människor och objekt inte distans i söktermerna. Till exempel, den första bilden som returneras av en sökning efter Mark Anthony Julius Caesar är en bild vare sig av Mark Anthony heller av Julius Caesar som förväntat, utan snarare av Cleopatra.

Förstå bildresultat

När du gör en Google Images ökning, sökresultatsidan åter miniatyrer av bilderna som Google Bilder hittade.

Varje bild på sökresultatsidan är rubricerade med filnamnet (och filformat), URL för den webbsida som innehåller bilden, storleken på bilden i pixlar, och storleken på bildfilen.

Från denna huvudbilden sökresultatsidan kan du ändra inställningarna för Safesearch och få tillgång till avancerad bildsökning fönstret.

Du kan också klicka på varje bild på sökresultatsidan. Genom att klicka en bild öppnar en bildspecifika resultatsida.

Varje bild specifika resultat sida visar en miniatyr av bilden, liksom webbsidan innehåller bilden. Tekniskt sett är sidan bildspecifika resultat byggda med HTML ramar. The miniatyr i en toppramen, och webbsidan innehåller bilden är i en bottenram. Ramarna kan du samtidigt visa både miniatyr av en bild och det sammanhang i vilket det verkar.

Nedladdning av bilder

Ladda ned bilder Google Bilder - eller från de sidor som innehåller bilderna - är lätt nog, men innan du gör det, se till att du förstår lagligheten av upphovsrättsskyddat material.

Beroende på datorns operativsystem, kan du förmodligen dra och släppa bilder till datorn. Till exempel, om din dator kör Windows XP, kan du dra-och-släpp bilder från sidan Bildresultat till skrivbordet i Windows eller till en mapp i Utforskaren.

Om du har problem att dra och släppa bilden, högerklicka på bilden och välj Spara bild som på snabbmenyn.