Vad är Rub al-Khali?

December 7

Den Rub al-Khali, eller Empty Quarter, är den vidsträckta öknen som täcker en stor del av södra halvan av den arabiska halvön. Det utgör cirka en tredjedel av Saudiarabien och sträcker sig in i både Jemen och Oman. Dess storlek gör den till en av världens € s största öknar, eftersom det omfattar ca 25.000 kvadrat miles (40,232.45 kvadrat km) av mark.

De svåra förhållandena i Rub al-Khali innebär att det sällan har varit bebodd eller ens undersökt av människor. De nomadiska beduiner som har levt på den arabiska halvön i tusentals år medvetet upprätta resvägar som bara skulle kjol kanterna på Rub al-Khali. Detta är inte förvånande, eftersom en genomsnittlig sommardag kan temperaturen lätt stiga till 131 grader F (55 C). Överraskande, de extrema temperaturerna i Rub al-Khali tillåter fortfarande för många arter av fåglar, växter och insekter att blomstra.

Den Rub al-Khali är av stor betydelse ur ett naturresurser synpunkt. Det anses allmänt att ha det högsta beloppet av outnyttjad olja. Några av de största oljefälten i världen sträcker sig in här förbjud öknen. Ändå är de normala villkoren på ökenlivet gör det svårt att avvika alltför långt in i Empty Quarter. Vid ett tillfälle, före 300 f.Kr., gjorde några handelsvägar beduin passera in i Rub al-Khali, men dessa måste planeras mycket noggrant. Några av sanddynerna i denna öken nå höjder på över 1000 fot (304,8 m), vilket gör det en omöjlig klättra för en långsam rörelse husvagn.

En intressant aspekt av Rub al-Khali är antalet torra sjöbottnar som kan hittas där. Forskarna beräknar att sannolikt omkring 40.000 år sedan, Empty Quarter var en bördig plats och dra nytta av monsun säsonger. Klimatforskare tror att monsuner småningom flyttade, gynnar områden som Egypten och Indien, och resulterar i uttorkning av många vattenkällor i den saudiska öknen. Fossila register visar sötvatten skal och en blomstrande population av djur som inte kunde överleva Empty kvarte € s nuvarande förhållanden.

Den Empty Quarter är verkligen inte så tomt, även om det kan verka så för blotta ögat. Förutom att ha den största oljeförsörjningen på jorden, har många upptäckter av befintliga anläggningar och djurliv gjorts sedan 2006, då en stor expedition av forskare från flera olika discipliner utforskas stora delar av Rub al-Khali. Forskare hittade 31 olika växtarter, och 24 olika fåglar som gör Rub al-Khali hem. Det finns också imponerande register över meteor stenar och ett stort antal fossiler, expanderande katalogen över varelser och växtliv som funnits eller fortfarande finns på jorden.

  • Man tror att det som nu är Empty Quarter var en gång hem för flera städer som begagnade husvagnar att handla med varandra.
  • Rub al-Khali, även känd som Empty Quarter i Saudiarabien, är den arabiska halvön största öken och sträcker sig över Saudiarabien, Yemen, Oman och Förenade Arabemiraten.