Hur Göm Fula Kablar

September 23

Dölj dina kablar och högtalarkabel för att förhindra stora röran i din hemmabio. De flesta människor har behandlat fula kablar på något sätt: Du tuck en slokande linje bakom en bokhylla, shove en herrelös kabel ur vägen. För de flesta människor, högtalarkablar (och andra typer av kablar) är en ful påminnelse om allt det arbete de har lagt på att bygga sina hem teatrar, och dölja dessa trådar är en bra sak.

Här är några möjliga lösningar på att dölja de fula kablar:

  • Sätt kablarna inne i väggen eller taket. Detta är det bästa sättet att dölja kablar, om du kan dra av den. Om du har en källare eller vind strax under eller över ditt teater rum hemma, med hjälp av in-wall högtalare kablage är ganska lätt. Se bara till att du har rätt typ av högtalarkabel (UL-klassade CL3 eller högre) och att du använder en tjockare kabel (lägre spårvidd), såsom 14- eller ens 12-gauge.
  • Installera en löpbana längs golvlister som kan innehålla trådarna. Kan raceway med vara Baseboard själva, så länge det finns utrymme för kablar bakom det. Eller så kan du använda tunna (men breda) flatkablar.

    Monster Cable säljer platta högtalarkablar i sin "Invisible Av Wall" serien. Taperwire erbjuder också plattade versioner av högtalarkablarna. Dessa platta kablar är svåra att se när den placeras längs dina socklar och kan även målas för att matcha dina väggfärger.

Gömma aldrig kablar eller elektriska ledningar under mattor eller mattor. Promenad över mattan kan orsaka nötning till ledningarna, och det kan leda till brand.