Vad är Menta?

September 25

Menta är mint sprit som är populär i hela europeiska regioner som Ryssland och Bulgarien. Det kan avnjutas som en digestif, men det används ofta med andra vätskor och kan användas för att producera en traditionell bulgarisk cocktail kallas "molnet". Denna vätska är normalt sötad med enkel sirap och ofta tar på en grön färg på grund av användningen av myntablad eller olja i sin produktion. Menta kan också göras hemma ganska lätt, kräver endast vodka, spearmint blad, socker, vatten, och en eller flera burkar.

Ofta helt enkelt kallas mynta sprit, är menta avnjutas under en mängd olika östeuropeiska länder. I vissa regioner, till exempel Ryssland, kan det läggas till andra smaksatta likörer för att producera ett antal olika resultat. Kombinationer som mynta och citron sprit görs ofta och tjänade som en digestif, eller efter middagen drink, är det oftast smuttade långsamt. På grund av den starka mintsmak av menta, men det används ofta i kombination med andra sprit eller sprit för att producera en cocktail.

En av de vanligaste användningsområdena för menta är i produktionen av den bulgariska cocktail kallas molnet. Denna cocktail är en kombination av menta och annan sprit kallas Mastika. Även om det finns ett antal olika likörer kallas Mastika, är moln vanligtvis görs med anis smaksatt sprit med en något lakritsliknande smak. Denna typ av Mastika tar en mulen utseende, liknar ouzo, när vatten eller is läggs till det, utlåning cocktail dess namn.

Menta är ganska lätt för någon att göra hemma, och kräver bara några dagar av förberedelser. Det är oftast gjord, liksom andra hemgjorda smaksatt sprit, med hjälp av vodka, och någon som gör spriten ska välja vilken typ av vodka som han eller hon föredrar. Om 1/4 pund eller 4 gram (cirka 100 g) av spearmint blad bör placeras i en stor burk; dessa bör vara färska blad om möjligt. In i detta burk hälls ca 1 liter (ca 1 liter) vodka; Detta rörs, täckt, och sedan åt sidan.

Denna burk bör lämnas stängd i fem dagar, lagras i en sval plats om möjligt. Det bör inte avslöjats, men ska skakas försiktigt varannan dag. Efter fem dagar bör bladen ansträngd ut, sedan pressas eller pressas att ta bort eventuell vätska som har dränkts in i dem, och sprit ska returneras till en burk. Ca 1/2 cup eller 4 fluid ounces (100 ml) vatten och ca 2 gram (50 gram) socker bör kombineras i en kruka, matlagning lätt i ungefär fem minuter. Denna enkla sirap bör svalna sedan läggas till sprit, som bör avsättas för ytterligare 24 timmar, varefter menta är redo att njuta.

  • Vodka används vanligen för att göra menta.
  • Menta är en mint sprit som är populär i Ryssland.