Vad är en HDMI Switch?

February 5

En HD-skärm (HDMI switch) tillåter användaren att välja flera underhållningsenheter för att ge bästa kvalitet och upplösning av bilden. De enheter som kan anslutas till en HDMI switch är spelstationer, DVD-spelare / inspelare (HD eller blu-ray), dekoder, HDTV och bildskärmar. Källorna måste vara HDMI kompatibla.

Det finns olika modeller av HDMI switchar. Den enklaste och mest grundläggande modellen är 2x1 HDMI, vilket innebär att det finns två ingångar och en utgång. Användaren kan växla mellan två olika HDMI källor. Till exempel kommer användaren att kunna ha en HD DVD-spelare och ett spel station ansluten till växeln. Den 2x1 HDMI brytaren inte rekommenderas eftersom konsumenten inte kommer att ha utrymme för framtida expansion. Den 4x1 HDMI switch kan upp till fyra källor, vilket rekommenderas. En 5x1 switch är också tillgänglig för den ultimata expansion. En extern HDMI switch är till nytta för alla som har en HD-skärm och har mindre än önskad mängd insatsvaror för att expandera systemet.

Det finns många funktioner en konsument bör titta efter i en HDMI switch. En konsument bör överväga utbyggbarhet. En 5-port HDMI switch rekommenderas för framtida expansion, medan 2-port HDMI switch kommer inte. Det är också viktigt att HDMI switch har hög Bandwidth Digital Content Protection (HDCP) förmåga. HDCP måste sända data mellan källa och bildskärm.

En annan funktion i en HDMI switch som inte bör förbises är att det är bakåtkompatibelt, eller kunna ta över platsen för en Digital Visual Interface (DVI). Detta innebär att användaren bara måste välja rätt kablar, antingen HDMI eller HDMI till DVI, för att anpassa systemet. Switchen bör också innehålla en fjärrkontroll för att välja den specifika kanalen önskas. En dedikerad nätadapter är viktigt i en HDMI switch som vissa HDMI switchar drivs direkt från en HDMI-kabel, som under belastning makten till HDMI källorna kan. Funktionen för HDMI-kabeln är att driva Extended Display Identification Data (EDID), som kommunicerar skärmens visningsmöjligheter till datorn.

HDTV-tekniken blir mer avancerad hela tiden. Därför kan HDMI switchar blir absolut i framtiden eftersom fler TV-apparater inkluderar HDMI-ingångar.

  • En HD-skärm (HDMI switch) tillåter användaren att välja flera underhållningsenheter för att ge bästa kvalitet och upplösning av bilden.
  • Funktionen för HDMI-kabeln är att driva Extended Display Identification Data (EDID), som kommunicerar skärmens visningsmöjligheter till datorn.