Vad är en Avskrivning av Premium?

September 26

Avskrivning av premien avser utövandet av någon betala ner premien betalas till en gäldenär i regelbundna avbetalningar. Istället för att bara betala av räntan på ett lån i omgångar, kan denna typ av avbetalningsplan avsevärt minska mängden premien skyldig i slutet av lånet. En sådan betalningsplan kan vara särskilt effektivt för långa lån återbetalning som de hittade på bolåneavtal. I en värld av obligationer, avskrivningar på premien avser den redovisningspraxis genom vilka obligationsemittenter står för den premie som betalas på vissa obligationer.

Lån är en integrerad del av näringslivet. De kan vara invecklade transaktioner mellan stora banker eller de kan vara så enkelt som bolåneavtal mellan långivare och köpare hem. Många människor tenderar att vara oroliga med ett lån är ränta, vilket är den procentuella debiteras av långivaren för att kompensera för risken att ta på lånet. Betala tillbaka det ursprungliga beloppet lånade, även känd som premien, är lika viktig. Använda avskrivning av premiemetoden kan vara ett effektivt sätt för låntagare att uppfylla sina skyldigheter.

Som ett exempel på hur avskrivningar på premien kan vara till nytta för låntagare, föreställa sig att någon tar ut ett femårigt lån på $ 12.000 $ (USD) med en ränta på två procent. Detta innebär att låntagaren måste betala av ränta på den nivån varje månad, vilket kommer till $ 240 USD per månad. Det lämnar fortfarande hela premie om $ 12.000 USD som ska betalas i slutet av femårsperioden.

Ett sätt att lindra denna bulk utbetalning i slutet av lånet är användningen amortering av premium. Låntagaren kan tänkas betala av $ 200 USD per månad utöver hans $ 240 USD räntebetalningar. Under de 60 månader som krävs för att betala av lånet, skulle låntagaren inte bara har tagit hand om sina ränte skyldigheter på detta sätt, men skulle också ha helt lönat premien av lånet.

En obligation är också ett lån som ges av en institution som en regering eller ett företag till investerare, som hoppas kunna dra nytta av räntebetalningar. När amortering av premien nämns i samförstånd med obligationer, är det i förhållande till redovisningspraxis att emittenten måste använda. Obligationer har en premie knutna till dem om de har räntorna som gör dem önskvärt att investerare, som sedan kommer att betala högre än obligationer "nominellt värde för att få dessa förmånliga priser. Att amortera premien ska emittenten dela premien mottagits av den tid det tar i år för en obligation att mogna och sedan debitera premiumkonto i detta belopp varje år.

  • En betalningsplan kan vara särskilt effektivt för långa lån återbetalning som de hittade på bolåneavtal.
  • Avskrivning av premien avser utövandet av någon betala ner premien betalas till en gäldenär i regelbundna avbetalningar.