Vad betyder "Crystal Clean" Mean?

November 26

När något är "crystal ren", det betyder att det är fullständigt ren och skinande, som nytvättad och kratsade kristall. Fönster i synnerhet är ofta skrubbas så att de är kristall ren, tillåter människor att se klart, men valfritt antal objekt och utrymmen kan rengöras till en hög nivå. I vissa regioner är förmågan att hålla en kristall rent hem ses som en positiv personlighetsdrag, med vissa kulturer associerar ren lever med god karaktär.

En hel familj av besläktade idiom inkluderar hänvisningar till kristall. När något är "kristallklart", till exempel, betyder det att det är väldigt tydligt och uppenbart, med inget utrymme för tvetydighet eller förvirring. "Klart som kristall" är ett annat idiom används för att beskriva mycket tydligt angivna situationer. Alla dessa idiom hänvisnings blykristallglas, en speciell typ av glas med en mycket högt brytningsindex som gör det glittra mer än vanligt glas, speciellt när det är fasetterad och polerad.

Vissa rengöringsprodukter, särskilt produkter som är avsedda att användas på glas, omfattar termen "crystal ren" i deras produkt slogan eller varumärke, med hjälp av välbekanta idiom att vädja till människor som väljer från en rad olika rengöringsprodukter. Rengöringsföretag som skickar ut pigor och hemhjälp kan också referera till denna idiom i deras reklammaterial, betonar idén att deras personal kan göra en rymdkristall ren och felfri.

När ett utrymme som ett kök är kristall ren, oftast innebär det en djup nivå av rengöring. Vissa människor tycker om att göra regelbundna djupa rengör, välja en viss dag i månaden för att rengöra ett utrymme så att det är lättare att hålla ren. Andra kan rengöra säsongs, med storstädning är en särskilt populär tid att göra ett hus kristall rent från källaren till rännorna. Många anläggningar måste hållas kristall rent av naturen: sjukhus, elektronik tillverkningsanläggningar, och storkök, till exempel, måste vara obefläckade hela tiden.

En kristall rent utrymme bör vara obefläckad, utan damm, fett, eller smuts. Golven är mopped och poleras, eller väl sugits, i fallet med mattor, medan diskar och skåp har rengjorts, polerat och kratsade så att de glöder. Allt glas mousserande, och tyger som gardiner, handdukar, kuddar och lakan har nyligen tvättas. En besökare till utrymmet skulle hitta något att klaga på, även om han eller hon böka runt under möbler eller sondera in lådorna.

  • Många rengöringsmedel innehåller slagord med idiomet "crystal ren."
  • "Crystal clean" avser något så fläckfritt och glänsande som nytvättad kristall.
  • Crystal rengöring ingår att se till kök och badrum ytor är fria från bakterier.