Så ändrar Safaris Standard Filhämtning Plats

September 19

Om du har besökt en webbplats som erbjuder filer för nedladdning, vanligtvis du bara klicka på knappen Hämta eller fil länken och Safari tar hand om resten. Status fönstret Downloads håller dig uppdaterad om utvecklingen av överföringen. Medan filen laddas ned kan du fortsätta surfa eller ens hämta ytterligare filer; statusfönstret hjälper dig att hålla koll på vad som händer och när allt kommer att vara färdig överföring. För att visa fönstret Hämta status från tangentbordet, tryck Kommando + Alt + L.

Som standard Safari sparar eventuella nedladdade filer till mappen Downloads som visas i Dock. För att ange den plats där de nedladdade filerna lagras - till exempel om du vill scanna dem automatiskt med ett antivirusprogram - följ dessa steg:

Så ändrar Safaris Standard Filhämtning Plats

Välj Safari → Inställningar.

Du kan också trycka Kommando +, (komma). Dialogrutan Safari Inställningar öppnas.

Klicka på fliken Allmänt; Klicka sedan på Spara nedladdade filer till popupmenyn och välj Annan.

En fil navigering dialog öppnas.

Så ändrar Safaris Standard Filhämtning Plats

Navigera till och välj den plats där du vill att filer som är lagrade och klicka på Välj.

Den nya platsen visas i Spara Hämtade filer till avsnitt.

Klicka på Stäng för att stänga Inställningar.

Mappen du väljer kommer nu att standardplatsen för allt du laddar ner från Internet.

Du kan välja att automatiskt öppna filer som Safari anser säkra - saker som filmer, textfiler och PDF-filer som är mycket osannolikt att lagra ett virus eller en skadlig makro. Som standard är Open "Säkra" filer efter kryssrutan Hämta valts på panelen Allmänt. Men om du är intresserad av att förebygga allt du laddar ner från att köra tills du har manuellt kontrollerat det med antivirusprogrammet kan du avmarkera kryssrutan och andas lätt.

Safari har mognat till den grad att den sömlöst kan hantera praktiskt taget alla multimedia filtyp som den stöter på. Men om du har hämtat en multimedia-fil och Safari verkar inte kunna spela upp eller visa, prova att läsa filen inom QuickTime Player - den schweiziska armékniv av multimediaspelare som kan känna igen ett stort antal ljud, video och bildformat.