Vilka är för- och nackdelarna med att använda billiga vinglas?

September 14

Billiga vinglas oftast inte påverkar smaken på vinet inuti dem om de inte är fel form. När du väljer vinglas, de viktigaste faktorerna är nästan alltid storleken och formen i stället för hur mycket glasen kostar. En av de största fördelarna med att använda billiga vinglas är att det kan vara mindre oroa brott eftersom de är billiga att byta. Den låga prislappen kan också tillåta människor att köpa flera olika typer av glasögon som fungerar bäst med olika viner. Nackdelar med att använda billiga glasögon kan omfatta frågor som dåligt utseende efter flera användningsområden eller felaktiga former som inte är idealiska för vin.

Normalt är de billigaste vin glasögon gjorda av akryl. Detta är ett hårt plastmaterial som kan se ut som glas med ett ögonkast, men inte bär så bra. Glasen också kommer att vara lätt, så alla som använder dem kommer omedelbart att inse att de är av plast. Akryl normalt börjar visa slitage efter ett par användningsområden också. En pro av dessa billiga vinglas, är dock att de fungerar bra för stora sammankomster såsom bröllop eller fester där det behövs många glas, utan att oroa dig för brott.

Billiga glasögon gjorda av glas är oftast ett bättre val för en permanent tillägg till ett vinglas samling. Det kan vara svårt att se skillnad mellan dyra och billiga vinglas om de är alla gjorda av glas utan någon form av utsmyckningar. Någon som vill köpa vinglas kan välja mellan dessa stilar som rött vin, vitt vin, mousserande vin, och hamn vinglas i billiga sorter. Den låga kostnaden, särskilt på grossist vinglas, kan tillåta någon att köpa glasögon i varje stil, så han kommer att få den perfekta formen på handen oavsett vinet som serveras.

En instans där billiga vinglas är förmodligen inte en bra idé är som gåvor. När det kommer till sådant som personliga vinglas eller de med sådana funktioner som guld fälgar eller etsning är vanligtvis en högkvalitativ glas bäst. I själva verket är det ofta bäst att köpa glaset rekommenderas av gravören, så dåligt gjorda glas kan spricka eller split. Billiga vinglas också kanske inte idealisk för att servera mycket dyrt fint vin, som formen kanske inte är helt rätt.

  • Glasen används specifikt för att tjäna portviner är generellt mycket mindre än röda, vita, eller mousserande vin glasögon.
  • Såvida denna form är felaktigt, kommer en billig vinglas i allmänhet inte ha någon inverkan på smaken på vinet.
  • En tunn, billigt vin glas kan gå sönder när den används för att rosta.
  • En picknick korg med en flaska rött vin och en billig vinglas.
  • Ett billigt vin glas.