Vilka är de olika kontaktdermatit behandlingar?

May 24

Kontaktdermatit, även känd som en form av eksem, är en hudsjukdom som orsakar rodnad, svullnad och klåda i de drabbade områdena. Kontakta dermatit utvecklas när huden kommer i kontakt med främmande ämnen. Dessa ämnen kan vara något en person är allergisk mot eller har en känslighet för och kan innefatta tvål, schampo eller rengöringsmedel. Behandlingsalternativ kan innebära att undvika kända triggers och användning av salvor medicinska eller växtbaserade behandlingar. Kontaktdermatit behandlingar första hand syftar till att behandla enskilda symtom, och den drabbade personen kommer ofta måste försöka några olika behandlingsmetoder för att hitta vad som fungerar bäst.

De mest effektiva kontaktdermatit behandlingar inriktas på att undvika kontakt med ämnen som utlöser en reaktion. Vissa kemikalier kan inte orsaka några problem i flera år, och sedan patienten kommer plötsligt börja reagera på dem. Några av de vanligaste utlösande faktorer parfymer, tvålar och metaller som nickel. Om en person kommer i kontakt med en känd utlösare, bör det hudområde vara försiktigt men noggrant tvättas genast. Denna typ av snabba åtgärder kan förhindra en fullt utvecklad hudreaktion i vissa fall. Om kända irriterande inte kan undvikas, bör handskar eller skyddskläder bäras.

Over-the-counter kontaktdermatit behandlingar inkluderar ofta krämer och orala läkemedel som är avsedda att lindra obehagliga symptom. Hydrokortison krämer kan appliceras direkt på det drabbade området för att hjälpa till att minska klåda och lugnar huden. Antihistaminer som tas genom munnen kan också hjälpa till att lindra klåda, men det bör noteras att denna typ av medicinering ofta kommer att göra en person sömnig. Om over-the-counter kontaktdermatit behandlingar ger inte tillräcklig symptomlindring, kommer en läkare ibland ordinera starkare doser av dessa läkemedel. I vissa fall, upprepad användning av dessa kontaktdermatit behandlingar kan faktiskt orsaka skov, så de bör användas med försiktighet.

Vissa patienter föredrar fler naturliga kontakteksem behandlingar, och många finns antingen online eller på många hälsokostbutiker. Krämer gjorda av kamomill eller lakrits tros vara lika effektivt som hydrokortison krämer. Vitamin E olja hjälper till att lugna huden samtidigt som den ger den nödvändiga fukten på huden som det läker. Kokosolja är mycket återfuktande och främjar hudens hälsa och samtidigt hjälpa till att lugna klådan som medföljer kontaktdermatit. Trollhassel kan köpas över disk på de flesta apotek, och många människor rapporterar symtomlindring med hjälp av en bomullstuss för att tillämpa trollhassel direkt till det drabbade området flera gånger per dag.

  • Tvätt tvål kan orsaka kontakteksem.
  • Utländska ämnen kommer i kontakt med huden och orsaka dermatit.
  • Poison Ivy, som orsakar kontakteksem.
  • Trollhassel, från trollhassel anläggningen, kan tillämpas på dermatit.
  • Hydrokortison krämer kan hjälpa till att lindra klåda i samband med kontakteksem.