Hur du skyddar dig i en medicinsk Coding Audit

February 17

För en medicinsk kodare, kommer skydd mot en revision på ett sätt. Om dokumentationen är klar, är en revision inget problem. I själva verket är dokumentation det enda sättet att skydda sig om en revision utförts. Följ dessa råd:

  • Se till att du förstår den dokumentation som krävs för att kod och räkningen förfaranden.
  • Se till att du förstår betalaren kontrakt och lämna in ansökningar inom ramarna för avtalet.
  • Var särskilt försiktig med åtskillnad. Koder buntas av en anledning: för att de bör ingå i det primära förfarande som utfördes. Ibland rutiner är extra, vanligtvis för anatomiska skäl. Sedan kan koda båda förfarandena för sig vara okej, men se till att dokumentationen stöder båda förfarandena.
  • Se till att du koda bara vad dokumentationen stöder och att allt du gör som en kodare är en del av posten. Frasen "Det är vad doktorn betydde" kan vara ett problem för uppenbara skäl.
  • Om en leverantör insisterar på att, när han säger "A", han menar "B", sedan få det skriftligt. Samma sak gäller för åtskillnad förfaranden. Om leverantören insisterar på att vissa förfaranden lämnas "eftersom han vill spåra dem" eller därför att "XYZ betalar det," få det skriftligt.

Om du följer dessa riktlinjer, kan du sluta svettas och börja få dina ankor i rad så att du är förberedd om och när det är dags att få ditt arbete granskas. På så sätt har du inga bekymmer.