Vad är No Load Ström?

March 21

Ingen belastning ström avser den energi som förbrukas av laddare och adaptrar som är anslutna till eluttag, men inte till sina respektive enheter. Energin effektivt spillo, eftersom inget av det faktiskt befogenheter eller laddar enheten. Ingen belastning strömförbrukning har nyligen beräknas stå för nästan två tredjedelar av en mobiltelefon energianvändning. Energiexperter genomför regelbundet forskning om hur man kan begränsa eller eliminera ingen belastning energiförbrukning och skapa mer energieffektiva apparater.

Termen används nästan uteslutande för laddare och nätadaptrar av mobila prylar såsom mobiltelefoner, handhållna spelenheter och bärbara datorer. Andra elektronik anger oftast viloläge som till skillnad från ingen belastning strömförbrukning, förbrukar energi, men inte slösa bort den. Strömförbrukning i vänteläge underlättar oftast mindre verksamheter inom elektronik, såsom klockfunktionerna i TV-apparater och datorer. Även energiavtappnings är kontinuerlig, tjänar det till bränsle processer som är nödvändiga för anordningens korrekta funktion.

Handdator laddare, å andra sidan, är nätaggregat som förblir skild från själva anordningarna. När ansluten till ett eluttag, laddare börjar rinna energi för att överföra till apparaternas strömförsörjning och fortsätter att göra detta oavsett huruvida enheten är ansluten. I händelse av att laddaren inte har någon last, har den avrunna energi ingen annan utlopp utan att fly som värme, vilket gör den el som används av laddaren praktiskt taget värdelösa.

Studier har funnit att energiförlust på grund av obelastad effektförbrukning är ganska vanligt, eftersom det inte tycks finnas en tendens att lämna laddarna ansluten till uttag när de inte används. Mobiltelefon laddare, till exempel, förbrukar upp till 2 watt när kopplad till telefonen. Fastän mängden är relativt liten, ackumulerar användning över tiden i signifikanta siffror.

Detta hade lett till utvecklingen av enheter som minimerar nollbelastning strömförbrukning för att uppnå maximal energieffektivitet. Det har skett en tydlig förbättring på obelastad energiförbrukning under åren, med några laddare skryt energianvändning som är lägre än 0,03 watt. Internationella standardiseringskommittéer fortsätter att identifiera utan belastning strömförbrukning på alla frigjorda elektronik, med många tillverkare väljer att visa sina siffror till stöd för konsumentutbildning. Energiexperter, dock fortfarande rekommenderar att alla elektronikanvändare öva för vana att dra ur alla sina nätaggregat för två specifika skäl: för att spara energi och, därefter, för att spara pengar på energikostnaderna.