Vad är Maître d'Hôtel Smör?

May 19

Maître d'hôtel smör är en speciell smör / sås serveras i bra restauranger, men lätt replik hemma. Dess ursprung är något skumma, men det är nu en gemensam punkt på bättre menyer, även om ingen hänvisar till den av dess formella namn. I själva verket skulle det betraktas som "foodie" namn, medan många skulle kalla det "herbed smör."

Det börjar livet som en pinne av regelbunden, osaltat smör. Med en sked eller mixer, krämer en kock smöret och lägger hackad persilja, citronsaft, en nypa salt och en nypa svart eller vit peppar. Blandningen får sedan samlas i plastfolie och formas till en logg eller rulla. Rullen är sedan i kylskåp tills företaget.

För att använda maître d'hôtel smör, kocken skär helt enkelt små omgångar och serverar dem ovanpå grillat kött eller fisk. Som det smälter, bildar den en aromatiska sås som blandas med köttsaften, skärper smak av kött och ge den rikedom. Överbliven smör kan ompaketeras och kylas för två eller tre dagar tills den behövs igen.

Det finns oändliga variationer på maître d'hôtel smör. Lägga vitlök, till exempel, blir blandningen i escargot smör. Vissa kockar kan också lägga bleu ost, gräslök, mejram eller malet basilika till deras personliga version. Hela syftet är att ge mer smak, konsistens och rikedom till köttet.

Dock gör maître d'hôtel smör har andra användningsområden förutom att användas på grillat kött. Det är en favorit spridning för rostat crusty franskt bröd eller bruschetta. Det är också läckra på en fullkorn rostat rulle eller cheddar kex. Detta smör ger också rikedom och smak till en omelett eller quiche. Eftersom det är så lätt att göra, kan varje kock justera alla kryddor till hans eller hennes smak, vilket gör det till en mångsidig krydda metod.

Varje kock som vill ge sin grillat kött eller hembakat bröd ett uppsving bör försöka göra detta herbed smör. Det är en goof säkert sätt att sätta en annan aspekt på en bekant favorit.

  • Smör innan den blandas med aromer.
  • Mejram, som ofta ingår i maitre d'hotel smör.
  • Persilja används ofta för att göra maitre d'hotel smör.