Vilka är de olika typerna av online fiktion?

March 21

Många olika typer av online-fiktion existerar, och de kan klassificeras i en mängd olika sätt. Längden på de olika berättelserna tillgängliga på nätet kan användas för att klassificera dem som antingen en kort berättelse, roman, novell, flash fiction, eller till och med "nanoism." Dessutom kan flera olika genrer av online-fiktion hittas, vilket sträcker sig till mer än de välkända genrer av romantik, thriller, science fiction, fantasy och drama. Olika genrer som finns i online skrift kan också innehålla post-apokalyptisk, steampunk, och rymdopera. Det kan hävdas att den enkla publicerings nätet har lett till denna myriad av olika stilar och genrer.

Den enklaste metoden för att klassificera de typer av online-fiction är att göra det med längden på berättelsen. Det finns online-noveller, novelettes, romaner och noveller - samma typ av berättelse som också är bekant i den tryckta fiction världen. Korta berättelser anses allmänt vara berättelser om mellan 1.000 och 7.500 ord, novelettes är mellan 7.500 och 20.000 ord, noveller är mellan 20.000 och 50.000 ord och romaner är något längre. Dessa typer av berättelser kan användas för att klassificera de olika typerna på nätet fiktion.

Fler internetspecifika genrer av skönlitteratur dikteras av längden inkluderar flash fiction och nanoism eller micro-fiction. Flash fiction som en typ av online-fiction är allt som är mellan 100 och 1000 ord i längd. Generellt lämpar det sig för kortfattad berättande och ofta publiceras ganska lätt på grund av den lilla mängden utrymme och resurser som krävs. Nanoism eller micro-fiction är något mindre än 100 ord. Dessa är verkligen hake historier, och vissa är till och med ut på de 140 tecken som tillåts av socialt nätverk Twitter.

Genre är ett effektivt sätt att kategorisera mest skönlitteratur och ger läsarna mer av en aning om vad en bit av online-fiction kommer att se ut. Traditionella genrer av historien överlever fortfarande på nätet, till exempel romantik, mystik, science fiction, thriller, fantasy och drama. Science fiction, till exempel, är i allmänhet ligger i framtiden och kan har olika främmande raser och futuristisk teknik. Mystery berättelser allmänhet centrerad på ett brott, eller bisarr händelse som historien ägnar sig avslöja.

Enkelheten i att publicera på nätet fiction har utan tvekan lett till en myriad av olika specifika genrer av skönlitteratur för att utvecklas. Vissa online genrer av skönlitteratur inkluderar nischade genrer dystopi, steampunk, rymdopera, och rymd westerns. Dystopia berättelser ligger i en futuristisk, mardrömslik värld som den som finns i George Orwells Nitton åttiofyra. Rymd westerns är i huvudsak westerns, liksom de klassiska filmer, men som i rymden, och så har en tydlig koppling till science fiction.

  • Online dystopiska romaner troligen skyldig en skuld till George Orwells klassiska "1984."