Vad bör jag tänka när man köper en tekanna?

December 13

Det finns ett antal saker att tänka på när man köper en tekanna, vare sig för dig eller som en gåva för någon annan. Genom att tänka på dina behov innan du söker upp en tekanna, kan du göra inköpsprocessen mycket effektivare, och du kan se till att du får exakt vad du vill. När du har fast på stilen på tekannan du vill, det finns ett antal resurser för att köpa en tekanna, allt från köks leverans butiker till specialitet återförsäljare såsom butiker som är specialiserade på utrustning för den japanska teceremonin.

Det första du bör tänka på är hur du kommer att använda din tekanna. Om du planerar att göra krukor av te för dig själv, till exempel, kanske du vill ha en liten, relativt vanligt tekanna. Om tekannan kommer att användas för att betjäna tillfälliga grupper, kan det vara större och mer dekorativa, medan formella tekannor är tillgängliga för händelser som värd teer och lunchbuffér. Om du kommer att använda din tekanna för något som en teceremoni, kanske du vill prata med din teceremoni instruktör om att plocka ut det bästa tekannan.

Material är en viktig faktor när man köper en tekanna. Keramik, porslin och lergods är alla vanliga material, men tekannor kan även vara tillverkade av metall, glas, sten och trä. Metall tekannor är praktiskt eftersom de kan värmas eller hållas varm på spisen, så kan vissa lergods tekannor. Porslin och glas tenderar att vara mer sköra, medan nyhet tekannor tillverkade av material som trä bör noggrant inspekteras innan köp.

Olika tekannor har också olika funktioner. Det bästa sättet att brygga te och tisanes i lösblad formen, i vilket fall du kanske vill tänka på att köpa en tekanna med en sil i pipen som gör att du kan hälla te direkt i kopparna. Vissa företag gör också tekannor med stora centrala kammare fodrad med mesh, så att du kan brygga lösblad te utan att behöva brottas med flytande blad i tekoppar. Du kanske också vill tänka på de material som används för handtaget och locket; metallock och handtag kan tyckas elegant, men de kan också sear handen när resten av tekannan blir varm.

Tekannor är också benägna att dribbling. En tekanna är faktiskt ganska svårt att göra; vissa keramik och metallbearbetning program faktiskt använder tekannor som slutprojekt eftersom de representerar en hög teknisk kompetens och prestation. Om möjligt kan du provköra en tekanna med friskt rent vatten innan du köper den, för att avgöra om tappningskanalhopsättningama läckor och dribblingar, eftersom detta kan vara oerhört irriterande.

Slutligen, om du är en te purist, kanske du vill tänka på flera tekannor. Vissa bryggerier föredrar att utse specifika tekannor för aromatiska teer, svarta teer, tisanes och andra infusioner, för att säkerställa att smakerna inte överförs. Du vill inte att smaka tidigare krukor i varje kopp te, så om tydlig smak är viktigt för dig, överväga att köpa en tekanna sortiment för att förhindra oönskad blandning.

  • En tenn tekanna.
  • Glas tekannor är populära eftersom glaset inte absorberar smak av te.
  • Tekannor kan vara tillverkade av porslin.
  • De flesta svarta teer är som bäst när bryggt i en stengods tekanna.