Vad är en Pinewood Derby Race?

January 5

En Pinewood Derby race är en händelse där små, trä bilar löpte fram en specialdesignad spår med enbart gravitationskraften om makten. Dessa händelser är vanligtvis för Cub Scouts och sanktioneras av Boy Scouts of America, men många andra människor också njuta bygg- och racing Pinewood Derby bilar och kanske håller sina egna evenemang. Vuxna hjälper ofta pojkar design och bygga bilar som den som ses på bilden nedan. En bil som används i en sanktionerad Pinewood Derby ras måste uppfylla vissa specifikationer för längd, bredd, höjd och vikt. Icke-sanktionerade raser kan ha olika specifikationer eller, i vissa fall, praktiskt taget inga begränsningar alls.

Historia

Den första Pinewood Derby race, som hölls 1953 i Kalifornien staden Manhattan Beach, var en skapelse av en Cub scoutledare som heter Don Murphy. Ett år senare var det program som antogs av nationellt råd av Boy Scouts of America, och Pinewood Derby race blev snart en Cub Scout tradition. Varje pojke som är en del av en Cub Scout pack brukar kunna delta i en Pinewood Derby race.

Framställning

Långt före loppet är varje pojke får en Pinewood Derby kit att ta med hem. Inuti detta kit är ett block av mjuk furu, fyra spikar för axlar och fyra plasthjul. Med hjälp av en vuxen, designar varje pojke och nedskärningar eller skär träet i en bil baserad på de officiella specifikationerna för längd, bredd och höjd. Bilen kan målas och detaljerad, och bilagor kan läggas så länge den slutliga vikten på bilen inte överskrider den gräns, som vanligtvis är 5 gram (141,75 g). Innan en officiell Pinewood Derby ras, är bilarna inspekteras och vägde av registrerade ledare för att säkerställa att kraven är uppfyllda.

Spår

En Pinewood Derby travet har typiskt 2-8 banor, var och en har en styrlist i mitten för att hålla bilen i dess körfält. En trefilig Pinewood Derby spår visas i bilden nedan. Spåret är vanligen cirka 30 till (ca 9,14-15,24 m) 50 meter lång, med ena änden förhöjda cirka 4 till 5 fot (ca 1,2 till 1,5 m) från marken. De flesta låtar är gjorda av metall eller trä.

Racing

Bilarna är hålls på plats vid den förhöjda änden av spåret med en spak. Efter att spaken släppts, bilarna börjar rulla nerför sluttande spåret, drivs endast av gravitationen. Efter sluttande nedåt för en viss sträcka, de flesta låtar plana ut och har en lång sträcka av platta spåret innan mållinjen. Ett exempel på en Cub Scout pack s Pinewood Derby race kan ses i följande video.

Vissa spår är utrustade med sensorer som kan avgöra bilarnas ordning finish eller ens elektroniska timers. I videon nedan är varje bils uppmätta tiden till tio tusendels sekund, tillsammans med bilens motsvarighet hastighet om den skalas till en standardstorlek racerbil. När spåret inte har denna typ av teknik, vanligtvis en eller flera domare används för att bestämma bilarnas ordning finish.

Pinewood Derby tävlingar typiskt körs i heat, med resultaten av varje värme registreras och stämde. Bilar brukar kommer att rotera mellan körfält för varje heat, så att varje bil använder en annan lane varje gång, för att redogöra för oprecisa spår som kan ha körfält som är "snabbare" eller "långsammare." Beroende på hur många bilar tävlar, kanske de snabbaste bilarna i de olika heaten vidare till fler tävlingar förrän en övergripande vinnaren utses.

Strategi

Under årens lopp har många Cub Scouts och deras vuxna partners slet över hur man bygger de snabbaste bilarna för att uppnå seger. Tricks och tips har studerats och testats för att upptäcka vad som fungerar bäst. Vissa konkurrenter använder aerodynamiska design och lägg en exakt mängd vikt på bara rätt lägen, ibland borra hål i trä och sätta in små blyvikter. En torr, pulveriserad smörjmedel såsom grafit kan bidra till att minska friktionen på hjulen, andra typer av smörjning, såsom oljor, normalt inte är tillåtet. Följande video innehåller flera vanliga tips för att bygga Pinewood Derby bilar.

Andra bilbyggare är mer intresserade av utseende på sina bilar och kommer att försöka få de coolaste mönster och färgjobb. Vissa kanske försöka göra sina Pinewood Derby bilar ser ut specifika märken och modeller av verkliga bilar, men andra kommer att skapa sina egna mönster. Cub Scout-förpackningar ofta delar ut utmärkelser för de bäst letar bilar utöver de som vinner loppen.

  • Pinewood derby raser är designade av Cub Scouts, men sanktioneras av Boy Scouts of America.