Hur använder jag kinesisk medicin för cancer?

December 20

För att använda traditionell kinesisk medicin för cancer, kan du använda de principer, metoder och örter av en typ av terapi som kallas Fu Zhen. Denna typ av alternativ cancerbehandling använder principerna för Qi, eller energiflödet, och ett rigoröst naturläkemedel för att hjälpa kroppen att bekämpa cancer. Många cancerpatienter som genomgår Fu Zhen terapi använda det tillsammans med flera västerländska former av cancerbehandling, såsom strålning, kemoterapi, och receptbelagda läkemedel.

Rötterna till kinesisk medicin sträcker sig tillbaka 2000 år och innefattar sådana alternativa helande metoder som akupunktur, folk rättsmedel och växtbaserade kosttillskott. Under århundradena har teorier Fu Zhen utvecklats med hjälp de vägledande principerna för energiflödet i hela kroppen. I modern tid, är kinesisk medicin anställd av en femtedel av världen.

Kinesisk medicin för cancerbehandling betraktar skick som en nedskrivning av korrekt flöde av Qi. Qi har antingen minskat betydligt eller stoppas helt, en händelse som kallas stasis, vilket ger upphov till de villkor som stödjer utvecklingen av cancer. Qi stasis identifieras genom närvaron av ovanliga massorna i kroppen, samt allmänna känslor av irritation och ilska. Kinesisk medicin anser också två andra typer av stasis: blod stasis, präglad av akut smärta i ett visst område, och slem stasis, som kännetecknas av tunga, slöa förnimmelser i kroppen.

Det första steget i att använda kinesisk medicin för cancerbehandling besöker en traditionell kinesisk läkare som praktiserar detta sekelgamla form av medicin. Läkaren kommer att göra en diagnos baserad på ditt tillstånd och upprätta en behandlingsplan som bäst passar dina individuella behov. Han eller hon kommer att vara särskilt intresserade av din tunga, eftersom kinesisk medicin ser på tungan som en indikator på kroppens aktuella hälsoproblem och hur de bäst kan behandlas.

Läkaren kommer troligen att förskriva kinesiska örter för cancer. Det finns en mängd olika örter som kan utnyttjas för behandling. Dessa inkluderar Huang Qi, eller Astragalus, för att bekämpa trötthet och hjälpa immunförsvaret parera effekterna av kemoterapi. Också inblandade är Sha Ren, eller kardemumma frön, och Sheng Jiang, eller ingefära, som har visat sig ha betydande anti-illamående egenskaper. Leukocytantal kan höjas med användning av Ji Xue Teng, eller Caulis Ji Xue Teng.

Du kanske också vill överväga ytterligare praxis kinesisk medicin för cancerbehandling. Dessa kan innefatta akupunktur, akupressur, massage och zonterapi. Gentle övningar som qigong kan också vara lämpligt.

  • Vissa människor tycker att det lokala Chinatown är ett bra ställe att leta efter någon som praktiserar kinesisk medicin.
  • Det finns en mängd olika örter som kan utnyttjas för cancerbehandling.
  • Kardemumma ibland rekommenderas för att minska illamående som orsakas av cancerbehandlingar.
  • Akupunktur är en typ av kinesisk medicin som går tillbaka tusentals år.