Vilka är de olika typerna av FireWire Chassi?

May 31

Några av de olika typerna av FireWire kapslingar är de som gjorts för 2,5 tum (6 cm) hårddiskar och 3,5 tum (9 cm) hårddiskar, vilka båda kan göras med kompatibilitet för seriell avancerad teknik fäste (SATA) eller integrerad enhet elektronik (IDE) datorbussgränssnitt. 2,5 tum (6 cm) hårddiskar är oftast gjorda för att användas med bärbara datorer, och 3,5 tums (9 cm) hårddiskar används allmänt i stationära datorer. Man bör vara noga med att notera om gränssnittet på hårddisken han eller hon planerar att använda är SATA, IDE, eller något annat eftersom FireWire kapslingar är typiskt bara kompatibel med det ena eller det andra. Dessa kapslingar används ofta som praktiska lagringsenheter för datoranvändare som kan ha flera enheter till "swap" i höljet på grund av de jämförelsevis höga hastigheter FireWire kan erbjuda.

Individer väger köp av en av de många FireWire kapslingar tillgängliga bör notera att i de flesta fall, inte skåpet inte komma med en hårddisk, i stället, en hårddisk måste antingen tillhandahållas av användaren. Storleken på FireWire kapslingar varierar, men de är oftast tillräckligt små för att lätt hanteras eller transporteras. Bilagor kan ha andra än FireWire överföringsalternativ, till exempel universal serial bus (USB) 2.0 eller extern Serial Advanced Technology Attachment (eSATA).

FireWire kapslingar tillverkas av många olika företag och är i allmänhet gjorda av aluminium för värmeavledningsändamål. De kan också innefatta en fläkt som är inbyggd i enheten för ytterligare kylning. Bilagor görs ofta för att användas med en enda hårddisk, men FireWire kapslingar med flera hårddiskfack finns också. Priserna varierar från mycket prisvärda modeller till dyrare, särskilt när det gäller skåp med flera hårddiskfack.

Den primära användningen av FireWire kapslingar är för lagring och överföring av data. FireWire används vanligen för sina överföringshastigheter, som kan vara överlägsen eller jämförbar med det största antalet bilder hastigheter på USB 2.0 eller eSATA. En FireWire kapsling kan vara ett populärt lagringsalternativ för personer som behöver lagra stora mängder data och transportera det lätt att hem från jobbet, till exempel. De överföringshastigheter är också användbara för att arbeta direkt med filer på hårddisken inuti höljet utan att överföra dem till en lokal maskin.

  • En bärbar hårddisk kommer antingen har en IDE eller SATA-gränssnitt.
  • En FireWire port.