Vad är en paraply kakadua?

April 18

Ett paraply kakadua är en typ av kakadua fågel hemma i Indonesien. Det är ibland till som den vita-crested kakadua samt. Dessa fåglar är mycket populära val för husdjur och är i allmänhet mycket vänliga och även humör. De flesta paraply kakaduor är vita på utsidan och ljusgul under deras svans och vingar. De har en platt tofs på toppen av huvudet som höjer upp för att bilda en paraplyform, vilket är varför de kallas paraply kakaduor.

Den genomsnittliga paraply kakadua växer till en längd av ca 24 inches (61 cm). De anses vara den största typen av kakadua, och en person som håller en för ett husdjur kommer sannolikt behöva en bur med massor av utrymme. Trots att de är i allmänhet vänliga fåglar, kan de bli väldigt aggressiva och irriterad utan ordentlig uppmärksamhet. Denna irritabilitet leder ofta till problem såsom högt skrikande och fjäder tugga. En person som inte har tid att ge ett paraply kakadua den uppmärksamhet den behöver kan vara bättre att hitta en mer självständig fågel.

I naturen, paraply kakaduor föredrar normalt att bo i skogen. Det är inte heller ovanligt att hitta dem runt sumpiga områden eller öppen jordbruksmark. De kan ofta ses i själva trädtopparna söker efter mat. I naturen, de äter massor av frön, bär och frukter. Dessa saker är också rekommenderas för ett husdjur paraply kakadua, och kommer att bidra till att korrekt balansera kosten när de ges tillsammans med kommersiella pellets.

Umbrella kakaduor normalt livskamrat, och paraply tofs på hjässan spelar en stor roll i att locka en partner under parningstiden. När paraply kakaduor lägga ägg, det finns normalt inte mer än två. Merparten av tiden, de väljer att bo inne träd håligheter. Under inkubation, både manliga och kvinnliga paraply kakadua sitta på äggen. Det tar ungefär 30 dagar för äggen att kläckas. I de flesta fall kommer de unga lämnar boet när de är omkring tre månader gammal.

De flesta av dessa fåglar kommer att leva 70-80 år när de hålls som husdjur, så länge de har väl tagit hand om. I naturen, de anses sårbar art och har en mycket kortare livslängd. Saker som avskogning och det faktum att människor ibland jaga dem orsakar sina nummer för att krympa snabbt. En genomsnittlig uppskattning av paraply kakadua befolkningen i världen är cirka 200.000 eller mindre.