Vad är en vertikal Baler?

February 27

Vertikala Pressar är maskiner som vanligen används inom återvinningsbranschen att bilda och tryck gammal kartong i lätt hanteras tegel, även om de också kan göra samma sak för olika andra återvinningsbart och avfallsmaterial. En vertikal balpress fungerar normalt genom komprimering materialen med en kraftfull, vertikalt orienterad bagge. Efter att maskinen har helt fylld med papp eller annat material, kan balen knytas upp antingen automatiskt eller manuellt. Balarna kan sedan föras till ett återvinningsföretag, säljas eller avyttras, beroende på de specifika materialen som pressats. De flesta vertikala balpress mönster är mindre och billigare än andra maskiner såsom horisontella pressar, som utför i princip samma funktion.

Det finns ett antal olika typer av balpressar, som alla är utformade för att kompakta avfallsmaterial. Dessa maskiner liknar komprimatorer, med en viktig skillnad. Till skillnad komprimatorer är balpressar utformad för att producera block eller balar, av material för enkel hantering. För att åstadkomma det, balpressar antingen inkluderar automatisk trådfästning funktionalitet, eller är utformade för att tillåta en operatör att glida Balningstråd under, och ovanpå den komprimerade balen. Kontinuerlig matning horisontella balpressar använder ofta automatiska tie-offs, medan de vanligaste vertikala balpress konstruktioner kräver manuell kopplingsförbehåll.

Det viktigaste särskilda kännetecken alla vertikala balpress design är den vertikala orienteringen att dessa maskiner har. Till skillnad horisontella pressar, som är ganska stora, och tar upp en hel del golvyta, vertikala balpressar tenderar att vara kompakt och billigare. De är mycket längre än de är breda, och de använder vertikalt orienterad hydraulkolvar att komprimera kartong och andra typer av återvinningsbart och skräp. Material placeras normalt genom en dörr belägen på framsidan av en vertikal balpress, varpå hydraulcylindern pressar materialen mot en platta som ligger i botten av maskinen.

Kartong är materialet oftast förknippas med vertikala balpressar och företag som arbetar med en stor volym av wellpapplådor använder ofta dessa maskiner. Andra återvinningsbart material, såsom papper, plastfolie, och metallburkar, kan normalt också packas i en vertikal balpress. Dessa balar är vanligtvis lättare att hantera än lösa återvinnings, och i vissa fall kan de till och med säljas till återvinningsföretag. Företag som genererar en hel del icke återvinningsavfallsmaterial använder ibland pressar också, eftersom balas trash tar mindre plats och kan också vara lättare att hantera. Kompakte trash till balar innan avyttra det kan också hjälpa till att rädda deponi utrymme, även om många deponier utnyttja plats komprimatorer.