Vad är Corn Sugar?

March 24

Corn socker är ett naturligt sötningsmedel som är gjord utnyttjar stärkelse som utvinns ur kärnor av majs. Den extraherade majsstärkelse sedan förfinats för att skapa en solid socker eller göra en annan populär sötningsmedel kallas majssirap. Både majssirap och socker används rutinmässigt i många kulinariska recept samt i skapandet av ett antal massproducerade livsmedel.

Processen för att göra majssocker börjar med avlägsnandet av stärkelserika element från majs. De extraherade element är faktiskt glukos, fastän raffineringsprocessen omvandlar dem till en annan form av socker kallas dextros. Med produktion av sirap, blir majs socker en hög majssirap som är idealisk för användning i många kommersiella livsmedel som både ett smakförstärkare och som en ingrediens som påverkar den slutliga konsistens av lagad mat.

Det finns olika typer av socker som finns idag, var och en av dem varierar i textur och den nivå av sötma som tillhandahålls av en uppmätt mängd av den raffinerade produkten. I fallet med majs socker, detta socker produkt - svagt gul och lite större än de flesta rörssockerprodukter - inte ger samma sötma som den vanligare strösocker. Men denna typ av socker bidrar till att ge något mer bulk till olika recept, vilket ibland gör det ett bättre alternativ än andra sockerarter. Många experter är överens om att det ger lite mer än hälften av sötman från samma mängd vitt raffinerat socker.

Corn socker tenderar också att vara mer lättsmält än socker görs med sockerrör eller rödbetor. I fråga om näringsvärde, finns det inga tydliga tecken på att det ger några ytterligare fördelar för hälsan. Använda majs socker som ett sätt att skära den söta smaken i recept är ett utmärkt sätt att anpassa rätter som kräver en viss mängd socker för bulk ändamål.

Det finns dock för närvarande inget definitivt bevis på att med hjälp av majs socker istället för rörsocker ger några fördelar för människor som är i ett tidigt skede av diabetes och försöker styra villkoret med diet. Livsmedel som innehåller detta material är fortfarande sannolikt att orsaka ohälsosamma spikar i blodsockernivåer och placera ytterligare belastning på kroppens förmåga att bearbeta de högre nivåer av glukos effektivt.

  • Livsmedel som innehåller majs socker kan orsaka ohälsosamma spikar i blodsocker, ett potentiellt farligt tillstånd för människor som har diabetes.
  • Corn socker görs när majsstärkelse bryts ner till glukos.
  • Hög majssirap anses mindre hälsosamt än fruktos finns naturligt i frukt.