Trådlöst nätverk Administration: Adapters

November 1

Varje dator som kommer att ansluta till ditt trådlösa nätverk behöver ett trådlöst nätverkskort. Det trådlösa nätverkskortet liknar nätverkskortet (NIC) thatâ € s används för en vanlig Ethernet-anslutning. Men istället för att ha en kabelanslutning på baksidan, har ett trådlöst nätverkskort en antenn.

Bara om alla bärbara datorer levereras med trådlös nätverks inbyggd, så du donâ € t måste lägga till en separat trådlös nätverksadapter till en bärbar dator. Stationära datorer är en annan historia: De brukar inte ha inbyggt trådlöst nätverk, så du € ll behöver köpa en av två typer av trådlösa kort:

  • Ett trådlöst PCI-kort är ett trådlöst nätverkskort som du installerar i en ledig kortplats inuti en stationär dator. För att installera denna typ av kort, måste du ta datorn isär. Så använder denna typ av kort bara om du har kompetens och nerverna att gräva i ditt computerâ € s inälvor.
  • En trådlös USB-adapter är en separat låda som ansluts till en USB-port på datorn. Eftersom USB-adaptern är en separat enhet, tar upp det extra utrymme på skrivbordet. Men du kan installera det utan att ta datorn ifrån varandra.

Du kan köpa en kombination 802.11b / g PCI-kort för mindre än $ 50. USB-versioner kostar ca $ 10 mer.

Först kanske du tror att trådlösa nätverkskort är oöverkomligt dyra. Efter allt, du kan köpa en vanlig Ethernet-adapter för så lite som $ 20. Men när man betänker att du don € t måste köpa och installera kabeln för att använda en trådlös adapter, blir priset på trådlösa nätverk mer tilltalande. Och om du shoppa, kan du ibland hitta trådlösa adaptrar för så lite som $ 19.95.

Följande bild visar ett typiskt trådlöst nätverkskort. Den här är en Linksys WUSB11, som säljer för ungefär $ 50. För att installera den här enheten, du helt enkelt ansluta den till en av dina computerâ € s USB-portar med den medföljande USB-kontakten. Du installerar sedan drivrutinen som kommer på cd, och du € re redo att nätverket.

Anordningen är relativt liten. Du € ll hitta en liten remsa av kardborreband på baksidan, som du kan använda för att montera den på sidan av datorn eller skrivbordet om du vill. Adaptern får sin ström från USB-porten i sig, så thereâ € s ingen separat strömkabel för att koppla in.

Trådlöst nätverk Administration: Adapters