Hur väljer jag det bästa Organic Futon?

December 12

För att välja den bästa ekologiska futon, måste du se till att futon är bekvämt, verkligen organiskt, och kommer att pågå. Futons är gjorda av en mängd olika material, men vanligtvis innefattar bomull, ull, latex eller skum som en del av deras konstruktion. Inte alla komponenter i futon med nödvändighet vara organisk, så itâ € s viktigt att se vilka delar är ekologiska och vad arenâ € t.

Oavsett vilka material du väljer för din ekologiska futon, hitta en som passar dina behov och känner sig bekväm är den viktigaste. För dessa skäl, till ITA € s viktigt att kunna fysiskt testa madrassen innan du köper den. Försöker en i en butik och sedan köpa den på nätet för ett eventuellt lägre pris är ett alternativ.

Futons kommer ofta i samma storlekar som madrasser. Bestäm vilken storlek du vill ha innan någon annan beslut fattas. Tänk om du vill ha en ram för madrass eller om du vill lägga den på golvet. Ramar är inte så dyrt som madrassen, men brukar betraktas som en separat köp.

Kärnan i en organisk futon är oftast naturlig latex skum eller gummi, vilket inte anses organiskt men anses naturligt om det ISNA € t bearbetat med kemikalier. Latex anses vara den mest bekväma, och en stor mängd skikt betyder oftast att det kommer att bli mer bekväm. Om du är allergisk mot latex, det finns madrasser gjorda med naturgummi. De är inte så tryckreducerande såsom latex, men de är ofta fastare. Många high-end futon beslutsfattare låter dig ange hur många lager av gummi eller latex som du vill, eftersom detta kommer att ändra fasthet.

Organisk bomull och ull, eller kombinationer av båda, används som fyllmedel ovanpå latex eller gummi för att ge madrassen en plysch känsla. Se till att bomull och ull är 100 procent ekologiskt. De flesta tillverkare kommer att ange detta på etiketten. Ull och bomull används ofta för en del av eller hela den futon täcka. Bomull är lättare men ull är varmare, flamskyddsmedel, och stöter bort dammkvalster, beroende på kvaliteten.

Om det inte finns någon ull i höljet, kan det behöva behandlas med flamhämmande kemikalier. De flesta organiska futon beslutsfattare kommer att lista om madrassen är kemisk fri. Detta kan vara en viktig fråga om du är allergisk eller har kemisk känslighet. De flesta organiska futon är på pricier sida, så se och få de bästa alternativen för dina pengar.